Sloop van Radio Modernpand op de Nieuwportweg.
Sloop van Radio Modernpand op de Nieuwportweg. (Foto: Bart Bos)

En dan is Radio Modern opeens echt verleden tijd!

Algemeen

Meeste Schiedammers kennen Radio Modern nog wel, een begrip in de regio. Ooit begonnen op de Hoogstraat tot het daar uit zijn jasje groeide en het een grotere en moderne zaak betrok op bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder, direct aan de Schie op de Nieuwpoortweg.

Tekst en foto: Bart Bos

Het ging goed met Radio Modern, heel goed, tot ze werden ingelijfd bij het Vendex concern en de veranderingen begonnen die het begin van een einde betekende. De bij iedereen bekende naam Radio Modern was te ouderwets en werd veranderd in de naam Modern Electronics en vervolgens later in IT’s nadat het samen werd gevoegd met Turksma, ook ooit begonnen op de Hoogstraat. Als Modern Electronics had het concern zelfs 118 winkels, tot Vendex er geen brood meer in zag en faillissement werd aangevraagd waardoor alle 118 winkels per direct werden gesloten, ook de trots van Radio Modern op de Nieuwpoortweg in de polder.

Heel lang bleef het pand gelukkig niet leeg staan, Motorzaak Motoport was op zoek naar een grotere locatie en dit pand, gelegen aan diverse uitvalswegen, bleek perfect. Tot die fatale vrijdagmiddag 11 november 2016 een allesverwoestende brand het pand grotendeels in as legde. Sindsdien stond het gedeeltelijk afgebroken pand er troosteloos bij, een niet bepaald verwelkomde blik voor bezoekers van bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder. Bijna zes jaar lang was het een onderkomen voor nachtelijke bezoekers zoals vandalen, maar ook zwervers en junks. Meerdere keren heeft er brand gewoed, aangestoken door vandalen, zelfs afgelopen week moest de brandweer nog uitrukken naar de Nieuwpoortweg.

Maar plots is er actie in en rondom het pand en is er een start gemaakt met de sloop van de eens zo roemrijke elektronicagigant, want zo bleef het pand toch bekend staan. Met de sloop worden echter ook die laatste sporen uitgewist. Radio Modern behoort nu echt tot het verleden van Schiedam.

Afbeelding
Gezondheidscoach geeft gratis workshops in Korenbeurs Algemeen 5 okt, 14:52
Afbeelding
Schiedamse judomedailles in Made Algemeen 5 okt, 14:23
Afbeelding
beLEEF Schiedam op de Nieuwbouwdag Schiedam Algemeen 5 okt, 12:34
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Coöperaties van duurzaamheid Column 5 okt, 10:10
Afbeelding
Beans & Machines zet werk Coffee Factory door Partnerbijdrage 5 okt, 09:32
Afbeelding
Historische Vereniging Schiedam krijgt bijzondere voorzittershamer Algemeen 5 okt, 08:13
Afbeelding
Finalestrijd tussen Schiedam en Vlaardingen Algemeen 4 okt, 16:38
Afbeelding
Geslaagde burendag in de Bilderdijkstraat en de Dirk van Wassenaarstraat Algemeen 4 okt, 16:00
Afbeelding
Mooie bruggen, lelijke naamborden video 4 okt, 14:39
Afbeelding
Kinderboekenweek: GI-GA-GROEN: Wie helpt de bibliotheek met de zieke geluksboom? Algemeen 4 okt, 12:34
Afbeelding
Open dag Seniorenvereniging Soos Blauwhuis Algemeen 4 okt, 10:10
Afbeelding
Herriewedstrijd levert geen winst op Algemeen 4 okt, 07:43
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 3 okt, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.