Het centrum van het dorp Kethel omstreeks 1905, gezien vanuit een woning op de hoek van de Dorpsstraat, Noordeinde en Schiedamseweg, in de richting van de Kerklaan, de weg naar links bij het witte hek. Op de voorgrond staan kinderen bij de 'Verspeekpomp'. Rechts de paardenstal van de Vergulde Valk.
Het centrum van het dorp Kethel omstreeks 1905, gezien vanuit een woning op de hoek van de Dorpsstraat, Noordeinde en Schiedamseweg, in de richting van de Kerklaan, de weg naar links bij het witte hek. Op de voorgrond staan kinderen bij de 'Verspeekpomp'. Rechts de paardenstal van de Vergulde Valk. (Foto: Van Leeuwen. Bron: GAS beeldbank 00182. )

Dorpswandeling Kethel door de Historische Vereniging Schiedam

Algemeen

De Historische Vereniging Schiedam organiseert van april tot oktober elke eerste en derde zondag van de maand een historische wandeling. Aanstaande zondag 21 augustus om 14.00 uur is het tijd voor de ‘Dorpswandeling Kethel’.

Deze wandeling gaat langs dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de rond 1900 nog zelfstandige gemeente Kethel. Verzamel- en vertrekpunt is het voormalige raadhuis van Kethel, nu woonwinkel ’t Ketheltje, Schiedamseweg 26. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De groepsgrootte wordt beperkt tot maximaal 15 personen. Bij meer deelnemers wordt een nieuwe groep gemaakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wandeling door: het formulier in te vullen op de site van de Historische Vereniging Schiedam: https://historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/kethel of een bericht te sturen naar e-mailadres: wandelingen@historischeverenigingschiedam.nl. Aanmelding is niet verplicht maar wel fijn met het oog op het eventueel splitsen van de groep en het inzetten van een tweede gids. Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling €2,- en niet-leden €5,-.
De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en wordt bepaald in overleg.

Stuur een berichtje naar Nico de Vries via e-mail: vrie2023@planet.nl of bel naar het telefoonnummer 06 249 43927.

Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen 1 feb, 20:31
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: 'Waar blijft de tijd?' Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Scouting Taizé wint nachtelijke winterhike Algemeen 1 feb, 14:23
Afbeelding
Ontdek geheime steegjes in het Schiedamse huis voor muziekfotografie in de kunstweek Algemeen 1 feb, 12:34
Afbeelding
Ruud van der Pol en Jan Boumans: 'Wie komt de denktank Noordrand2025 versterken?' Algemeen 1 feb, 10:10
Afbeelding
Filmische dreampop van HAEVN komt in extra intieme setting naar Schiedam Algemeen 31 jan, 14:23
Afbeelding
Leven in de Rotterdamse haven centraal in Natuurcafé Algemeen 31 jan, 13:08
Afbeelding
Luke Verburg naar WK veldrijden Sport 31 jan, 07:08
Afbeelding
PPSC blijft meedoen voor de prijzen Sport 30 jan, 14:23
Afbeelding
Zeven Schiedamse judoka's naar NK Sport 30 jan, 13:13
Afbeelding
Schiedam: Sport in het kort Sport 30 jan, 12:34
Afbeelding
Het International Dutch Distillers Festival Schiedam nog groter dan vorig jaar Algemeen 30 jan, 11:50