Grote scheepsbrand in droogdok Admiraal de Ruyterstraat Schiedam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: MediaTV)

In de nacht van zaterdag op zondag is een grote brand uitgebroken op het zeeschip Happy Rover dat in een droogdok ligt voor werkzaamheden aan de Admiraal de Ruyterstraat Schiedam.

Kort voor drie uur werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd vanwege de brand die uitslaand was vanaf het voordek van het schip bij Damen Shiprepair. Bij de brand kwam veel rook vrij die door de wind over Schiedam trok. Er is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1, meerdere blusvoertuigen en een speciaal team voor scheepsbrandbestrijding is ter plaatse gekomen. Met meerdere hoogwerkers wordt de brand vanaf de kade geblust. Ook het Cobra blussystem is ingezet door de brandweer.

Diverse meetploegen van de brandweer zijn in de omgeving metingen aan het verrichten om te controleren of er schadelijke stoffen vrijkomen.

Rond kwart voor 04:45 uur was in de omgeving een luide scheepshoorn te horen. Dit was het beveiligingsalarm van het schip, deze is uitgeschakeld. De brandweer zal nog uren bezig zijn met blussen. Om 08:15 zondagochtend uur werd GRIP 1 ingetrokken.