Kennismaking met Schiedam voor nieuwe Schiedammers

Algemeen
Nieuwe Schiedammers krijgen een rondleiding door het historisch centrum.
Nieuwe Schiedammers krijgen een rondleiding door het historisch centrum. (Foto: Ted Konings)

Na de vakantieperiode starten Rob Vollaard en Rob van der Stel op zaterdag 3 september 2022 met een nieuwe reeks ‘Kennismaking met Schiedam’. Deze bijeenkomst hebben zij in 2020 in het leven geroepen om nieuwe bewoners kennis te laten maken met Schiedam. Een verrassend en bijzonder welkom in de Jeneverstad.

Het initiatief van deze twee geboren Schiedammers wordt gesteund door de Gemeente, Stichting Centrummanagement en Schiedam Partners. De laatst genoemde biedt ook de mogelijkheid om via hun website een reservering te maken.

Inhoud bijeenkomst

Deelnemers – bewoners die sinds kort in Schiedam wonen of binnenkort in Schiedam zullen gaan wonen - krijgen op een bijzondere plaats, tijdens een kopje koffie, een PowerPointpresentatie met nuttige- en praktische tips. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over het winkelaanbod, uitgaan, openbaar vervoer of een stukje geschiedenis. Daarna volgt een korte wandeling door het historisch centrum. Tijdens de presentatie en de wandeling is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een goodiebag gevuld met leuke presentjes ter beschikking gesteld door enthousiaste ondernemers uit de gehele stad.

Praktische info

Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven en ontvangen daarna tijdig informatie over de plaats van samenkomst. De presentatie start rond 10.30 uur en duurt tot circa 12.00/ 12.30 uur.

De kosten bedragen € 5,00 per persoon, inclusief kop koffie. Inschrijven via: welkominsdam@gmail.com of via de www.sdam.nl (Tours en tickets of Wonen).

Via bovenstaand e-mailadres kan ook informatie aangevraagd worden of kijk op Facebook: Welkom in Sdam. Mocht het 3 september niet lukken, de eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op zaterdag 15 oktober.