Agenda voor Schiedam

Algemeen
Opening Africa Now II met muziek
Opening Africa Now II met muziek (Foto: detailfoto ‘Le partage’ van de kunstenaar Tchif Tchiakpe ©OpenArtExchange)

vrijdag 26 augustus

Loop-eens-binnen spreekuur van Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

zaterdag 27 augustus 

Opening Africa Now II met muziek

Op zaterdag 27 Augustus tussen 16:00 - 19:00 uur opent het internationale kunstcentrum/galerie OpenArtExchange op Hoogstraat 85 in het museumkwartier van Schiedam haar deuren voor de groepstentoonstelling ‘AFRICA NOW II’ met textiele mixed media werken, abstracte schilderijen, figuratieve olieverf schilderingen met collage en pentekeningen op papier en sculpturen in alabaster stone van 4 Afrikaanse hedendaagse beeldend kunstenaars uit 4 verschillende landen. Om 16:00 uur opent de tentoonstelling met zang en gitaarmuziek van jong talent Giulia Bandizol, tevens lead zangeres en gitarist van de meidenrockband “Serendipity” uit Den Haag. Daarna kun je onder het genot van een hapje en een drankje je hart ophalen aan deze bijzondere hedendaagse Afrikaanse kunst en het gesprek aan gaan met deelnemende kunstenaars Tchif Thiakpe (Benin) en Kingsley Ogwara (Luxemburg/Nigeria).

t/m woensdag 31 augustus

De schatten van Tristan

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘De schatten van Tristan’ te zien, met een deel van de opgravingen van de 20-jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Zijn vondsten hebben een duidelijke link met het jeneververleden van Schiedam. Ook is er een Chinese vaas te zien met een schildering van een deel van het kasteel dat ooit bij Spieringshoek heeft gestaan. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. De toegang is gratis.

woensdag 31 augustus

Peuter Voorlezen

In het atrium van de Korenbeurs organiseert de Bibliotheek Schiedam elke woensdag van 09:30 tot 10:00 uur gratis Peuter Voorlezen. Aanmelden is niet nodig.

maandag 5 september

Start cursus iPad

Tijdens deze vierdelige cursus bij de Bibliotheek Schiedam leer meer over je iPad. Denk aan: de knoppen op de iPad, e-mailen, internetten, apps downloaden en installeren en het aanpassen van enkele (persoonlijke) instellingen.

Deelnemers nemen hun eigen, vooraf geïnstalleerde, iPad mee. Heb je daar hulp bij nodig, maak dan eerst een afspraak voor het Digitaal Spreekuur. Ook heb je tijdens de lessen de gegevens van je Apple-ID en e-mailaccount (e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden) nodig. 

Er is plaats voor 8 deelnemers. De kosten voor de cursus bedragen €20,00. Koffie, thee en cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Betalen voor de cursus kan per pin de eerste dag van de cursus in Dam 1 of via bankrekeningnummer NL55RABO0120211262 ten name van Bibliotheek Schiedam o.v.v. naam cursus en maand. De cursusdagen zijn 5, 12, 19 en 26 september van 13.30 tot 15.30 uur. De locatie is Lange Haven 145.

dinsdag 6 september

Digitaal Spreekuur

Op dinsdag 6 september vindt van 10.00 tot 12.30 uur weer het maandelijkse digitaal spreekuur plaats in de Nieuwe Harg. Voor alle vragen over het gebruik van je mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader of het gebruik van een website. Op deze locatie wordt op afspraak gewerkt. Een afspraak kan gemaakt worden via de website: www.debibliotheekschiedam.nl/digitaalhuis/cursussen/digitaalspreekuur/afspraakdigitaalspreekuur.html.