Sport in het kort

Algemeen
VST-dammer Frits Luteijn bleef vorig seizoen lang ongeslagen. (Foto: UWM)
VST-dammer Frits Luteijn bleef vorig seizoen lang ongeslagen. (Foto: UWM) (Foto: )

‘Sprinter of the future’ 

 In de Tour de l’Avenir sprintte Casper van Uden in de tweede etappe naar winst. Het leverde hem op de site van de organisatie de kwalificatie ‘Sprinter of the Future’ op.  De rittenkoers eindigde zondag met een bergrit naar het op 1200 meter gelegen wintersportoord Villaroger en leverde de Schiedammer de groene trui op.

Nieuwe tenues voor HC Schiedam

Gekoppeld aan de overstap naar een nieuwe kledingleverancier steekt HC Schiedam de leden in een nieuw tenue. Die shirtwissel gaat voor de leden met gesloten beurs. Voorlopig wordt, tot aan de herstvakantie, nog in de bestaande kleding gespeeld, 

TC Rijnmond heeft nog volle agenda

Tot eind oktober heeft Toerclub Rijmond nog tal van ritten op de agenda staan. Vanaf het vertrekpunt bij Hermes DVS in sportpark Harga is 4 september de Westeinder Plassentocht en 25 september een rit naar Goederrede. Daarna volgen vijf ritten met op 30 oktober de laatste.

Damcompetitie start zaterdag 17 september

Van Stigt Thans/Schiedam begint op zaterdag 17 september aan de competitie. In de ereklasse treft de titelverdediger niet alleen de clubgenoten van het tweede team maar ook Arnhem, Fryslân, Damlust Gouda, De Waarddammers, Lunteren, VBI Huissen, Hoogeveen, Hijken DTC, Witte van Moort en WDSV. 

Jeugdteams Sparta bekeren in Thurlede

Zaterdag spelen twee jeugdelftallen van Sparta bekerwedstrijden op de velden van Excelsior’20: om 18.00 uur speelt Onder14 tegen Roda JC en Onder16 tegen Feyenoord.

HBSS haalt de finale van eigen toernooi niet

Door 2-4 verlies tegen Overmaas stond HBSS niet in de finale van het eigen Elbert Bijl-toernooi. De strijd om de derde plaats leverde tegen IJssselmonde ook al geen winst (1-4) op. Deltasport, dat het toernooi tweemaal won en de finale haalde na 4-4 en winst door strafschoppen, liet zich in de eindstrijd verrassen door vierdeklasaer Overmaas: 0-1.

AGENDA

VOETBAL – zat (beker 14.30): Taurus-KethelSpaland, Hermes DVS-GDA, SVV-Rockanje, HBSS/za-KMD, PPSC-Simonshaven, Steenwijk’92-Excelsior’20, Fortuna/BQ-HBSS/zo (17.00).

Dins (oefen 20.00): HBSS/za-Zwartewaal, Oud Beyerland-Excelsior’20.

CRICKET: zat Thurlede 11.00 Excelsior’20-HBS, Harga 11.00 Hermes DVS-Bloemendaal..

HANDBAL: zon sportpark WA 12.00 Ventura-Indus(d), Thurlede 12.15 DWS-EHC(h), 13.30 DWS-TOGB(h).

HOCKEY (oefen): zon 12.45 Schiedam-Rijswijk(d), 14.45 Schiedam-RoodWit(h).

HONKBAL: zon Bijdorp 14.30 Schiedam-Ridderkerk Rowdies.

KORFBAL(oefen): zat Phoenix-Nexus.

SOFTBAL: zon Adegeest 2-Schiedam(d).