Joke Ballijns.
Joke Ballijns. (Foto: )

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Markten. ik kan er geen genoeg van krijgen

Algemeen

Volgens mij heeft iedereen wel een verborgen genoegen. Voor mij zijn dat markten, ik kan er nooit genoeg van krijgen, zeker in het buitenland niet en nu helaas alleen in Nederland. Maar als ik een bestemming uitzoek voor een weekje weg dan is mijn volgorde: Stalling voor mijn scootmobiel, geen obstakels, gratis wifi (ja, ja, ik ben een beetje verslaafd) omgeving en daarbij vooral weekmarkten en zeker de afstand daarnaartoe.

Ik houd daarbij altijd de veilige afstand van heen 15 en terug 15 km. aan zodat als ik een fietsknooppunt mis, ik nog thuis kan komen. Maar tegenwoordig gaat ook de oplader mee, want als je één keer met twee rode streepjes hebt gereden, je dit nooit meer wil meemaken. Mensen die in een scootmobiel rijden weten wat ik bedoel, zo angstig. Maar de komende twee weken hoef ik niet zo ver te rijden, wel zo handig.

Op zondag 4 september is er de 2e tuintjesmarkt in de Feministenbuurt in Noord. Tussen 9.30 en 15.30 houden de bewoners hun tuinen open voor publiek en kunt u heerlijk rondsnuffelen tussen de aangeboden spullen, denk dat er bij zo’n kleinschalige activiteit best wel leuke dingen tussen zitten, ik ben benieuwd. Het begint vanaf de Mary Zeldenruststraat en laat u niet weerhouden door de werkzaamheden op de Slimme Watering, vanaf de andere kant is alles goed bereikbaar. Waar ik ook benieuwd naar ben is de Makersmarkt op zondag 11 september a.s. in het Julianapark in combinatie met Cultuur borrelt van 14.00-17.00 uur.

De afgelopen week was de eerste Cultuur borrelt een groot succes, gezien het grote aantal mensen dat de weg had gevonden naar het park, maar zeker door het programma wat aangeboden werd, het was zeer gevarieerd en voor alle leeftijden. Grappig om te zien dat veel mensen, heel slim hun eigen klapstoel hadden meegenomen, ja ik had ook mijn eigen stoel bij mij, wel met wielen eronder (smile). Maar dan nu de Makersmarkt, mensen kunnen gratis een tafel huren en daar hun eigengemaakte spullen te koop aanbieden.

Nu weet ik uit eigen ervaring dat er heel veel talent zit onder de mensen. Zelf schilder (klieder) ik ook en als ik zie wat mijn mede cursisten maken?? Is gewoon om jaloers op te worden. Juist al die verscheidenheid aan thuiskunst wordt dus op de Makersmarkt aangeboden en wilt u echt iets exclusiefs hebben, kom dan op tijd, anders zijn de mooiste spullen al verkocht. Een beperkt aantal kramen zijn nog beschikbaar, mail dan naar swmakersmarkt@gmail.com. Er zit maar één voorwaarde aan: u moet in Schiedam-West wonen. Kijk en daar baal ik een beetje van, als u weet hoeveel schilderijen er bij mij en anderen staan te versloffen dan begrijpt u dat ik ook een Makersmarkt in Schiedam-Noord wil. Komt die er, dan ben ik er zeker bij. Nu moet ik mij tevredenstellen met een bezoek aan het Julianapark, maar geloof mij dat is geen straf maar een heerlijk uitje.

Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23
Afbeelding
DWS pakt Feyenoord Handbal aan Sport 21 nov, 12:34
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 21 nov, 10:38
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 21 nov, 10:23
Afbeelding
Gestrest HBSS grijpt naast periode Sport 21 nov, 09:38
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Lichtprojecties op Schiedamse gebouwen vertellen historische verhalen Algemeen 20 nov, 12:34
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45