Workshop porselein en aardewerk herkennen

Algemeen
Aan deze allereerste workshop op 13 september ligt de specialistische kennis van kunsthistoricus Suzanne Klüver op het gebied van porselein en aardewerk ten grondslag.
Aan deze allereerste workshop op 13 september ligt de specialistische kennis van kunsthistoricus Suzanne Klüver op het gebied van porselein en aardewerk ten grondslag. (Foto: PR)

Lijstenatelier Suzanne Klüver verzorgt op dinsdag 13 september de workshop ‘Porselein en aardewerk herkennen’.

De lijstenmakerij opende midden augustus haar deuren aan de Hoogstraat 94 in Schiedam. Toen werd al aangekondigd dat er enkele keren per maand op doordeweekse avonden workshops worden verzorgd over een breed palet aan kunsthistorische onderwerpen. Aan deze allereerste workshop op 13 september ligt de specialistische kennis van kunsthistoricus Suzanne Klüver op het gebied van porselein en aardewerk ten grondslag.

“Veel mensen hebben thuis wel een vaas, bordje, schaal of ander object staan van porselein of aardwerk waarvan ze zich altijd al af hebben gevraagd of het nou echt oud is”, legt Klüver uit. “Kennis over keramiek is niet nodig, want in deze workshop beginnen we bij de basis. Na een inleiding op het thema gaan we met echte voorwerpen aan de slag. De deelnemers mogen eventueel één of twee eigen voorwerpen meenemen en ik zorg zelf uiteraard ook voor workshopmaterialen. Op deze avond wordt geen waarde aan objecten toegekend, maar je leert wel hoe je de verschillen kunt zien tussen diverse aardewerksoorten en hoe je erachter kunt komen of iets antiek is of juist kitsch.”

Praktische info

De deelnemers krijgen naast koffie en thee een informatiesheet. Daarop staan een samenvatting van de workshop en verwijzingen naar meer informatie over de onderwerpen die in de sessie aan bod zijn gekomen. De workshop begint op dinsdag 13 september om 20.00 uur en duurt (inclusief korte pauze) ongeveer twee uur. Deelname kost 35 euro per persoon en er kunnen maximaal tien mensen aanschuiven. Aanmelden kan via suzannekluver@hotmail.com of in de winkel aan de Hoogstraat 94, van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.