Sport in het kort

Algemeen
Tweemaal NK-zilver voor de DWS-jeugd. (Foto": PR)
Tweemaal NK-zilver voor de DWS-jeugd. (Foto": PR) (Foto: )

Olga Commandeur gaat ‘Bakkie doen bij PPSC’

‘Nederland in Beweging’-presentatrice Olga Commandeur komt donderdag 15 september naar Schiedam waar zij te gast is op de inloopmiddag voor 55-plussers: ‘Bakkie Doen bij PPSC’. Ze vertelt dan wat de noodzaak van bewegen voor ouderen is en brengt deelnemers en andere geïnteresseerden in beweging op muziek. Deelname is gratis en vooraf aanmelden niet nodig. Iedereen is welkom. De inloop is vanaf 13.00 uur. Dan volgen vanaf 13.30 uur sportieve activiteiten en om 14.30 uur komt Commandeur aan het woord.

Geen promotie voor Fianchetto

Het kampioenschap, dat de schakers van Fianchetto vorig seizoen in de hoogste klasse van de Rotterdamse schaakbond behaalden, levert geen promotie op. “We blijven in de RSB gewoon in de hoofdklase spelen”, meldt voorzitter Jan Verheij. Daarnaast speelt de club met twee teams in de competitie van de nationale schaakbond.

Tweemaal zilver op NK Beachhandbal

Het Nederlands kampioenschap beachhandbal heeft DWS twee zilveren plakken opgeleverd. Zowel Meisjes B als Jongens A speelden zich naar een tweede plaats. De jongens hadden in de finale tegen Aalsmeer lang zicht op de eindzege. De Noord-Hollanders wonnen de eerste set (20-18), DWS de tweede (18-22), waarna Aalsmeer de shoot-outs met 8-4 won.

Bedrijventoernooi bij Schiedam/honkbal

Honkbalvereniging Schiedam organiseert zondag 9 oktober een bedrijventoernooi, “Kom een balletje slaan met een BBQ toe”, luidt de uitnodiging. “Honkbalervaring is niet nodig. Dat hebben de veel anderen ook niet.” Er was nog plaats voor vier teams. Meer info: Fbook SV&HV Schiedam.

Honkballers winnen

Schiedam blijft in de race voor de titel in de 2e klasse A. De negen van coach Richard Brown hervatten de competitie met 7-4 winst op Ridderkerk Rowdies. Daarmee blijven ze met 22 punten de eerste plaats delene met Storks 2 en Saint. Die clubs hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

AGENDA

VOETBAL – zat (beker): KethelSpaland-Schipluiden, Rockanje-Hermes DVS, GDA-SVV, SEP-HBSS/za, Excelsior’20-Soccer Boys, HBSS/zo-PPSC (17.00).

Dins (oefen 20.00): Excelsior’20-DVO’32, Groeneweg-HBSS/za.

CRICKET: zat Thurlede (veld Excelsior’20) 11.00 Hermes DVS-Sparta 1888.

HANDBAL: zat Groenoordhal 20.00 DWS-Artemis(h); zon Atomium’61-DWS(h), Stompwijk-DWS(d), Dios-Ventura(d), EHC-Ventura(d); dins Groenoordhal 20.00 DWS-Ventura(d).

HOCKEY: zon DSHC-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Voordaan(d).

HONKBAL: zon Hawks-Schiedam, Zwaluwenlaan 14.30 Holy-Cardinals.

KORFBAL: zat Thurlede 16.00 Nexus-Reeuwijk.

SOFTBAL: woens 18.30 Schiedam-Red Lions 2(d).