Samen op pad op Wereld Alzheimer Dag

Algemeen
Samen op pad op Alzheimerdag.
Samen op pad op Alzheimerdag. (Foto: PR)

Op woensdag 21 september wordt overal ter wereld stilgestaan bij de gevolgen van dementie, ook in onze regio. Alzheimer Nederland organiseert op die dag in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verschillende activiteiten.

“We willen in onze regio samen op pad naar een dementievriendelijke samenleving. Dat gebeurt ten eerste door actief verspreiden van informatie en aangaan van gesprekken. Iedereen moet onder ogen zien dat dementie een toenemend probleem is dat binnenkort een op de vijf mensen zal treffen”, laat de regionale Alzheimervereniging weten. Al die duizenden mensen met dementie in de regio verdienen begrip, acceptatie en steun om mee te blijven doen. Ook zijn er activiteiten waarin mensen met dementie in beweging komen.

Doe mee, kom langs, praat mee!

In Schiedam is in de Bibliotheek in de Korenbeurs (aan de Lange Haven) en in boekhandel Post Scriptum (winkelcentrum Spaland) een informatiestand. Daar zijn mensen van Alzheimer Nederland aanwezig om informatie te geven en een gesprek aan te gaan. Daarbij is ook aandacht voor boeken met dementie als thema. Tijden: 10:30 – 16:30 uur.

Ook In Vlaardingen is er in de bibliotheek bij het Liesveld (Waalstraat 100) zo’n informatiestand; tijden 11:00 – 15:00 uur. Ook wordt daar om 19:30 uur een lezing gehouden door Marjan van Dorp over ‘Activiteiten voor mensen met dementie’, einde 21:30 uur.

Daarnaast wordt in samenwerking met Seniorenwelzijn, Vlaardingen In Beweging, Samen Ondernemend Leren (SOL) en Minters Mantelzorg een gezellige bijeenkomst onder het genot van een kopje koffie georganiseerd.

Vanaf 10:00 uur - 12:00 uur zijn bezoekers welkom op de locatie de Bijenkorf /Reigerlaan. Vanaf 14:00 uur - 16:00 uur welkom op de Abeltasmanlaan/Maasboulevard. Op beide locaties kunnen bezoekers met een begeleider een ritje maken op de duo fiets van Blij fietsen Vlaardingen. Samen met Samen Ondernemend Leren (SOL) kan er bewogen worden op muziek. Er is een stand met foldermateriaal en vragen over dementie kunnen gesteld worden aan de voorlichter.

In Maassluis worden de activiteiten al gestart op dinsdagavond 20 september. In het Alzheimer Café wordt dan een programma georganiseerd met het thema ‘Elkaar ontmoeten op Wereld Alzheimer dag, Samen op weg’ met Vitaliteitscoach Mariëlle van Santen.

Plaats: In Brasserie Midscheeps van De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis; tijd: vanaf 19:00 uur, programma start om 19:30 uur. Op woensdag 21 september staan ook in Maassluis informatiestands in de bibliotheek (bij Koningshoek, Uiverlaan 18) en bij Boekhandel Het Keizerrijk (in het Stadshart, Noordvliet NZ 27). Tijden: 11:00 – 16:30. Kom daar langs voor informatie en een praatje.

Alzheimer NL, regio Nieuwe Waterweg Noord

Internet: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/nieuwe-waterweg-noord

Mail: nieuwewaterwegnoord@alzheimervrijwilligers.nl

Telefoon: 06-49618287

Vragen over dementie? Bel de AlzheimerTelefoon 0800-5088, 7 dagen per week bereikbaar van 9:00 tot 23:00 uur.