Sport in het kort

Cajhen Hijnen (Foto: PR)

Psychologische oorlogvoering?

“Poppenkast”, noemde Hermes DVS-cricketvoorzitter Jaco van Giezen het. In de aanloop naar de promotie/degradatie-wedstrijd tussen de cricketers van zijn club en Sparta 1888 verzamelden zich vorige week  dinsdagavond delegaties van de cricketbond en de betrokken clubs zich bij Excelsior’20. De Capellenaren wilden namelijk op een mat spelen en de Schiedammers op een graswicket. Het altijd zo dominante cricketbond-bestuur wilde zelf geen knoop doorhakken en ging over tot loting. Sparta won, werd de thuisspelende partij en mocht de aard van het wicket bepalen: de mat.

HC Schiedam plaatst in november de blaashal

In november wordt bij Hockey Combinatie Schiedam de blaashal weer geplaatst. Dat levert vanaf 20 november een serie voorbereidingstoernooien op. Gestart wordt met een toernooi voor de O14- tot en met O18-teams en O12-teams.

Cajhen Hijnen naar Glory kickboks-event

De 12-jarige Cajhen Hijnen van Team Pasztjerik Schiedam staat zaterdag 17 september in Alkmaar het voorprogramma van het Glory Rivals 2/Enfusion Event. De jonge kickbokser, met bijnaam ‘The White Indo’, die op eerdere toernooien al diverse belts won, strijdt drie rondes van 1 minuut.

Veteranen HBSS winnen Pizze Pronto-toernooi

De eerste editie van PPSC’s Pizze Pronto veteranen-toernooi heeft winst opgeleverd voor HBSS. PPSC 2 werd tweede na winst op Sparta. De Rotterdammers werden derde.

Laatste ronde districtsbeker

De poule-fase van het toernooi om de KNVB-districtsbeker is zaterdag toe aan de laatste ronde. Uit de poules met 3e en 4e klassers gaat de poule-winnaar naar de volgende ronde. Uit poules met 1e en 2e klassers gaan de nummers 1 en 2 verder.

Verlies voor honkballers Schiedam

Schiedam, één van de drie koplopers in de 2e klasse A, sneed zichzelf in de vingers met 6-2 verlies tegen middenmoter The Hawks

AGENDA

VOETBAL – zat (beker 14.30): KethelSpaland-Ariston’80, Hermes DVS-SVV, PPSC-Fortuna/BQ, HBSS/zo-Simonshaven, HBSS/za-Lugdunum, VOC 2-Excelsior’20 (17.00).

HANDBAL: zon Beekse 2-DWS(h/zaal), Thurlede 11.15 DWS-SOS/Kwieksport(h), sportpark WA 12.10 Ventura-Atmomium’61, 13.20 Ventura-Schipluiden(d).

HOCKEY: zon Eindhoven-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Forescate(h).

HONKBAL: zat Bijdorp 13.00 Schiedam-Saints; zon Vlaardingen Zwaluwenlaan 14.30 Holy-Wombats.

KORFBAL: zat Korbis-Nexus.

SOFTBAL: vrij Islanders-Schiedam(d).

TAFELTENNIS: zat Tempo Team 1-Scyedam.