Miniconferentie over leven met armoede

Algemeen
Miniconferentie over leven met armoede in Wennekerpand.
Miniconferentie over leven met armoede in Wennekerpand. (Foto: Facebook Wennekerpand)

De armoede voorbij? Negen organisaties in Schiedam zetten de aanval in op de armoede in onze stad. Miniconferentie over leven met armoede op zaterdag 1 oktober van 12.30 tot 17.30 uur in Het Wennekerpand.

Schiedam scoort hoog op armoede, laaggeletterdheid en kansenongelijkheid. Wat de impact daarvan is wordt indringend in beeld gebracht in de film ‘Er is meer dan genoeg’ van Pim Giel, waarin hij een aantal gezinnen volgt in hun dagelijkse strijd tegen de armoede. Na het zien van die film besloten negen Schiedamse organisaties om de handen ineen te slaan en er wat aan te doen. Zij organiseren daarom op zaterdag 1 oktober een ontmoeting waarbij de film getoond wordt voor Schiedammers in een armoede situatie, partijen uit de stad met verschillende kijk op de aanpak van armoede en politici.

Aanpak

Doel van de bijeenkomst is om kennis, informatie en ervaringen te delen en daarmee een bijdrage te leveren aan hoe de aanpak van armoede vormgegeven kan worden. Vanwege het belang van het onderwerp wordt de nieuwe gemeenteraad uitgenodigd om kennis te nemen van de problematiek en de impact die leven in armoede op mensen heeft, en zich te laten inspireren voor de aanpak van armoede. De miniconferentie wordt op 1 oktober 2022 gehouden van 12.30 uur tot 17.30 uur in Het Wennekerpand, Vijgensteeg 1 Schiedam.

Niet alleen

Naast ontmoeting, informatie en inspiratie opdoen vinden de negen organisaties het ook belangrijk dat de mensen waarom het gaat ervaren dat ze er niet alleen voor staan. En tenslotte willen ze er voor alle deelnemers een fijne middag van maken. De toegang is dan ook gratis en bij de inloop is er gezorgd voor een feestelijke lunch en staan er marktkraampjes met informatie van diverse organisaties die actief zijn bij het bestrijden van armoede.

Programma
12.30 uur Inloop met feestelijke lunch
13.30 uur Welkom en aftrap met de burgemeester
13.40 uur Inleiding op de film door filmmaker
13.50 uur Film
14.50 uur Reactie op de film
15.20 uur Resultaten gehouden enquête
15.30 uur Gesprek met de zaal
16.30 uur Afronding

Aanmelden kan via: https://schiedamteriviere.lions.nl/ Deelname is gratis. Aan de deelnemers zal na afloop een goodie bag worden uitgereikt. De miniconferentie wordt georganiseerd door: Soos Blauwhuis Voedselbank Schiedam-Nieuwland Kledingbank Schiedam Stichting ‘Net niet genoeg’ Participatieraad Schiedam Seniorenwelzijn Wijk Onderneming Nieuwland Stroomopwaarts Lions Schiedam te Riviere.