Siem Rosman krijgt Erespeld Historische Vereniging Schiedam

Algemeen
Het jongste bestuurslid Merel Blok speldt de onderscheiding op.
Het jongste bestuurslid Merel Blok speldt de onderscheiding op. (Foto: PR)

Aan Siem Rosman is de erespeld van de Historische Vereniging Schiedam toegekend. Op dinsdagochtend zes september vervoegden voorzitter Han van der Horst en het jongste bestuurslid Merel Blok zich te zijnen huize. Merel Blok speldde het versiersel op. Han van der Horst roemde de verdiensten van Siem Rosman, die op een bij de erespeld behorende oorkonde kort zijn weergegeven

Na een lange politieke carrière in de christendemocratische politiek, die begon met het lidmaastschap van de Anti Revolutionaire Partij en eindigde met het fractievoorzitterschap van het CDA in de Schiedamse raad, werd Siem Rosman in 1994 gekozen tot voorzitter van de Historische Vereniging Schiedam. Hij is dat tot 2004 gebleven en in die periode heeft hij de vereniging geprofessionaliseerd. Hij haalde computers en internet binnen. Hij wierf met groot succes sponsors en subsidiegelden. Hij was een belangrijke motor achter de groei van het ledental. Hij gaf de Vereniging een duidelijk gezicht in het wereldje van de lokale organisaties.

Dat de Historische Vereniging Schiedam nu een kerngezonde organisatie is met stevige ambities, is te danken aan de vernieuwingen die Siem Rosman heeft doorgevoerd. Ondanks zijn hoge leeftijd (91) is Siem Rosman nog steeds actief lid van de Historische Vereniging Schiedam.

Afbeelding
Han van der Horst overhandigt Siem Rosman de oorkonde die hoort bij de erespeld.
Siem Sosman poseert met voorzitter Han van der Horst en bestuurslid Merel Blok.