Shantykoor ‘Stuurloos’ vaart binnenkort weer uit

Algemeen
Shantykoor Stuurloos treedt op de Brandersfeesten ook weer op.
Shantykoor Stuurloos treedt op de Brandersfeesten ook weer op. (Foto: )

Na een heerlijke zomer staan er binnenkort een groot aantal optredens van het Schiedams Shantykoor ‘Stuurloos’ op de rol. In de eigen thuishaven zijn zij uiteraard aanwezig bij de Brandersfeesten, maar ook in Theater aan de Schie en bij het laatste wijkfeest in het Stedelijk Museum.

Tijdens de Brandersfeesten ontvangt het koor op zaterdag 24 september op het Land van Belofte De Vlaardingse Muiters en uit Heenvliet 3 x Niks. Op zondag 25 september komen De Admiraliteit uit Dordrecht en Het Ruime Sop uit Bussum naar Schiedam. Op beide dagen wisselen de drie koren elkaar tussen 12.00 en 17.00 uur af.

In het Theater aan de Schie beginnen de lunchconcerten weer en de bemanning van Stuurloos is zeer trots dat zij op 28 september de trossen als eerste in deze reeks mogen losgooien.

Na deze optredens worden de zeilen weer gehesen en wordt er koers gezet naar Maassluis waar van 28 september tot 2 oktober de jaarlijkse Furieade wordt georganiseerd.

Op 7 oktober is Stuurloos aanwezig in het Stedelijk Museum waar onder de naam Wijken Welkom wijkbewoners zijn uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het, na 1,5 jaar renovatie, prachtige gebouw. Dit keer zijn dit de bewoners van de Noordrand (Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken).

Het wordt een feestelijk avond, een soort buurtfeest, maar dan in het museum.

Shantykoor Stuurloos.