Afbeelding
(Foto: )

Facebookgroep Vermiste Dieren Schiedam bestaat 6 jaar

Algemeen

Eind September viert de vrijwilligers groep op Facebook “Vermiste Dieren Schiedam” haar 6-jarig bestaan.

Ingezonden

Deze Facebookgroep heeft de afgelopen 6 jaar vele huisdieren weten te herenigen met hun baasjes. Het gaat vaak om zoekgeraakte katten of weggelopen honden, maar ook andere dieren. Daarnaast zijn er al vele gevonden dieren in veiligheid gebracht, of hebben zij via Dierenopvangcentrum Vlaardingen een nieuw gouden mandje gevonden, omdat een eigenaar zich nooit meer heeft gemeld.

In September 2016 startte Leonie Bouman deze Facebook groep. Inmiddels telt de groep 4600 leden, en zijn er actieve vrijwilligers betrokken. In deze 6 jaar is er veel gebeurd vertelt Leonie.

Verdrietig

“Naast de hele mooie momenten, maken we helaas ook regelmatig hele verdrietige situaties mee als een dier overleden of mishandeld wordt terug gevonden. Dit zijn de momenten dat we weer met onze neus op de feiten worden gedrukt, dat de buitenwereld zo veilig niet meer is voor huisdieren. Ook leven we enorm mee met de baasjes die actief blijven zoeken naar hun vermiste huisdier, al is dat soms heel lastig als een vermist dier na lange tijd nog steeds niet is gevonden. Gelukkig zijn er ook vaak mooie en bijzondere herenigingen, dat we weer beseffen waar we het met zijn allen voor doen.

Chippen

Het chipcheckteam van de groep controleert met regelmaat gevonden dieren gratis op het hebben van een chip. Als de chip ook nog geregistreerd is, kan het beestje weer snel terug naar huis.

Het belang van het chippen van huisdieren wordt benadrukt door Leonie. “Helaas komen we veel dieren tegen, vooral katten, die niet gechipt zijn, of waar de chip niet van is geregistreerd”. Vermiste dieren mét chip kunnen we beduidend vaker weer herenigen met het baasje.”

Verplicht

Goed nieuws voor honden, want het is in Nederland sinds 2013 verplicht om je hond te chippen. Leonie en haar team zijn er een groot voorstander van dat er een chipplicht komt voor alle huisdieren, en zeker voor katten. “Uit ervaring blijkt dat katten zonder chip echt heel lastig te identificeren zijn en dus moeilijker terug te brengen zijn naar het baasje. Dit geldt helemaal voor een teruggevonden kat die niet meer in leven is vanwege bijvoorbeeld een verkeersongeluk. Die identificatie is vaak echt onmogelijk, en dus blijft het zoekende baasje in het ongewisse wat er met het dier gebeurd is. Ik doe hierbij graag een oproep aan alle katteneigenaren om katten te chippen en te registreren.”

Word ook lid van de facebookgroep en volg de oproepen over de vermiste of gevonden dieren. Hoe word je lid? Heel simpel: Scan met de mobiele telefoon de QR-code.

Afbeelding
Afbeelding
Jaap Robben 29 september te gast in Literair Café Lyceum Schravenlant Algemeen 22 sep, 14:23
Afbeelding
Brandersfeesten 2022: Schiedam viert het hele weekend feest Algemeen 22 sep, 13:53
Afbeelding
Urban Moves Allstyles Dance Battle 2022 Algemeen 22 sep, 13:45
Afbeelding
Experimentele expo in verandering Algemeen 22 sep, 12:34
Afbeelding
Ingezonden brief: ‘Fietsonvriendelijk’ Algemeen 22 sep, 12:24
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 15 clubs doen mee in Schiedam Algemeen 22 sep, 09:55
Afbeelding
Tentoonstelling Schiedamse kunstenaar Piet van Stuivenberg Algemeen 22 sep, 07:45
Afbeelding
Opening expositie door burgemeesters Algemeen 21 sep, 14:23
Afbeelding
Flinke file na ongeval met vrachtwagen A4 Schiedam/Vlaardingen 112-nieuws 21 sep, 13:46
Afbeelding
Al veel belangstellenden voor Nieuwbouwdag Schiedam 2022 Algemeen 21 sep, 12:34
Afbeelding
Goede seizoenstart judoka’s Sportinstituut Schiedam Algemeen 21 sep, 10:10
Afbeelding
Jonge kunstenaars tonen werk in Stedelijk Museum Schiedam Algemeen 20 sep, 16:29
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Welkom op de Brandersfeesten! Algemeen 20 sep, 16:22
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.