‘Niet meer praten over wat geweest is’

Algemeen
SVV-doelman Alex van der Meer grijpt in, terwijl Hermes DVS-aanvaller Marius Lansbergen zwevend een botsing voorkomt. (Foto: UWM/gsv)
SVV-doelman Alex van der Meer grijpt in, terwijl Hermes DVS-aanvaller Marius Lansbergen zwevend een botsing voorkomt. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Het had iets weg van ‘twee honden strijden om een been, de derde ging er mee hen’. Dat gevoel straalde de lichtblauwe achterban ook uit, nadat Excelsior’20 en niet hun Hermes DVS met promotie aan de haal was gegaan. Trainer Gokhan Cayir en de spelersgroep hebben dat hoofdstuk afgesloten.

Door GERARD S. VERVER

“Het is verleden tijd. We hebben afgesproken er niets meer over te zeggen”, omzeilt Cayir de ongetwijfeld nog steeds pijnlijke vraag of de ongelukkige afloop littekens achtergelaten heeft. Dus over naar de tegenwoordige tijd, waarin Hermes DVS zich na winst op GDA, Rockanje en SVV, plaatste voor de volgende bekerronde en een eerste succesje dus al op zak heeft. Daar mag het niet bij blijven, want tussen de regels door laat de trainer doorschemeren, dat zijn manschappen uitstralen dat ze nog wat goed te maken hebben. “Ze zijn gretig”, voelt hij. “Wat ons betreft mag de competitie beginnen, De wil is er om nu weer en dan met succes voor de prijzen te gaan.”

Op Harga wordt vooralsnog “sowieso gemikt op een periode”, zoals Cayir het invult. Hij houdt de prognose bescheiden, omdat “ik het gevoel heb, dat de tegenstand sterker is dan vorig jaar. Toen hebben we lang stand gehouden en het de kampioen best wel lastig gemaakt. Die lijn van goede prestaties kan en moet deze groep doortrekken en in het linkerrijthje bovenin meedraaien”.

Dat doet Hermes DVS met een aangepast wat gedurfder concept. Profiteerde het eerder nogal eens van dodelijke counters, nu wordt meteen meer de aanval opgezocht. “We gaan aanvallender voetballen. We hebben veel routine in huis, hebben vorig seizoen weer extra ervaring opgedaan, zijn er conditioneel klaar voor en scoren, zo is al gebleken, makkelijk.” Kortom met Hermes moet rekening gehouden worden.