Badminton shuttle.
Badminton shuttle. (Foto: Stockfoto)

Badminton zit weer helemaal in de lift

Algemeen

Badminton is heel lang als een campingsport weggezet. Dat is het inmiddels niet meer en als recreatie- en wedstrijdsport, na een korte dip, weer helemaal in. Dat merkt The Smashing Fellows, dat sinds de verhuizing naar de Margriethal het aantal leden behoorlijk zag groeien.

“Het aardige is”, weet Eva Visschedijk, tot kort voorzitter en ook betrokken bij de training van de jeugd, te vertellen, “dat de camping nu zelfs voor toeloop zorgt. Zo meldden zich in een maand tijd al tien nieuwe leden. Dat is geweldig. Daarbij jongeren, die zeiden dat ze het op de camping speelden en het zo leuk vonden, dat ze zich bij ons meldden.”

De groei zit er weer in, waarbij de verhuizing in 2019 van Tenniscentrum Kethelhaghe aan de Zoomweg, dat nu Racket Sport Schiedam heet, naar de Margriethal aan de Nieuwe Damlaan een handje meehielp. “Dat blijkt een goede keuze. Temeer, omdat de sporthal centraal in de stad ligt, waardoor we makkelijk te vinden zijn en ook voor de jeugd eenvoudig te bereiken.”

Ook de wedstrijdtak kreeg een impuls, Zo maakten drie leden van Quo Vadis uit Mijnsheerenland de overstap naar Schiedam. “Die club speelt geen bondscompetitie. Wij wel. Door hun overstap hebben we nu twee teams in de zesde divisie”. Die zitten elkaar overigens niet dwars, omdat ze in verschillende klassen zijn ingedeeld. TSF heeft inu zes wedstrijdteam.

The Smashing Fellows beschikt in de Margriethal over twaalf banen en heeft training- en wedstrijdavonden op dinsdag en vrijdag. Dan traint de jeugd tussen 19.00 en 20.00 uur. Senioren kunnen dinsdag tussen 20.00 en 22.00.uur en vrijdag tussen 20.00 en 23.00 uur een shuttle slaan.

 .  

Afbeelding
Thomas Baart goed op dreef tijdens nipte nederlaag heren Scyedam Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Natuurcafé Schiedam over de vogeltrek Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Juventus kreeg er een mannentam bij Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:29
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Open dag soos Blauwhuis Algemeen 27 sep, 14:33
Afbeelding
Geen energie-pijn op Harga en WA Algemeen 27 sep, 10:34
Afbeelding
‘We hebben nog te weinig getraind’ Algemeen 26 sep, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 26 sep, 12:34
Afbeelding
Treinverkeer stil na aanrijding - Kandelaarweg Schiedam 112-nieuws 26 sep, 12:34
Afbeelding
Nachtwerkzaamheden: Vernieuwen vangrail Algemeen 26 sep, 10:41
Afbeelding
KethelSpaland kon het niet bijbenen Algemeen 26 sep, 09:44
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.