Regen verprutst slotdag Southbeach

Algemeen
Op donderdag kon er, ondanks windvlagen, nog volop gevoetbald worden. Daarna trok de ene na de andere stortbui over  het geimproviseerde strand. (Foto: UWM/gsv)
Op donderdag kon er, ondanks windvlagen, nog volop gevoetbald worden. Daarna trok de ene na de andere stortbui over het geimproviseerde strand. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Bij een strand hoort water, maar de nattigheid, die zondag de slotdag van Southbeach verprutste paste niet in dat decor. De familiedag met een bootcamp, knutselen, lasergames, de boekfiets, stormbaan, springkussen en het tot voetbal of een andere sport uitnodigende zandtapijt, viel letterlijk in het water.

“Dat kan gebeuren bij buitenvenementen”, verzuchten Anouk van Haaster en Vincent Kroeze van Team Sportservice Schiedam onder het afdak van één van de tenten. Toch klinken er kinderstemmen. Helemaal verlaten is het Southbeach-terrein dus niet. Zelfs is een peuter met zijn vader voetballend met een bal bezig. “Natuurlijk hadden we hier veel vaders en moeders met hun kinderen willen zien. De eerste drie dagen van Southbeach was die drukte er wel. We hebben deze week hoe dan ook veel Schiedammers 

in beweging gekregen. Het aanbod was groot en best wel gevarieerd. Voor jong en oud voor het onderwijs, voor verenigingen. Dat werd op die eerste dagen uitstekend ingevuld. De opkomst ook groot. Later zou dat vast ook het geval geweest zijn. Maar als het weer je in de steek laat, krijg je een situatie zoals vandaag.” 

Vandaar, dat er toch weer aangestuurd wordt op een Southbeach in juni. “Dat kon nu niet omdat de voorbereidingstijd te kort was. Juni heeft ook het voordeel, dat er tot later op de avond van alles kan plaatsvinden. Nu moeten we al, omdat het aan licht ontbreekt, om uiterlijk acht uur stoppen. In juni ligt de grens op tien uur. Dan kunnen verenigingen, zoals ook voorheen gebeurde, hier spelen en trainen.”