Op donderdag kon er, ondanks windvlagen, nog volop gevoetbald worden. Daarna trok de ene na de andere stortbui over  het geimproviseerde strand. (Foto: UWM/gsv)
Op donderdag kon er, ondanks windvlagen, nog volop gevoetbald worden. Daarna trok de ene na de andere stortbui over het geimproviseerde strand. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Regen verprutst slotdag Southbeach

Algemeen

Bij een strand hoort water, maar de nattigheid, die zondag de slotdag van Southbeach verprutste paste niet in dat decor. De familiedag met een bootcamp, knutselen, lasergames, de boekfiets, stormbaan, springkussen en het tot voetbal of een andere sport uitnodigende zandtapijt, viel letterlijk in het water.

“Dat kan gebeuren bij buitenvenementen”, verzuchten Anouk van Haaster en Vincent Kroeze van Team Sportservice Schiedam onder het afdak van één van de tenten. Toch klinken er kinderstemmen. Helemaal verlaten is het Southbeach-terrein dus niet. Zelfs is een peuter met zijn vader voetballend met een bal bezig. “Natuurlijk hadden we hier veel vaders en moeders met hun kinderen willen zien. De eerste drie dagen van Southbeach was die drukte er wel. We hebben deze week hoe dan ook veel Schiedammers 

in beweging gekregen. Het aanbod was groot en best wel gevarieerd. Voor jong en oud voor het onderwijs, voor verenigingen. Dat werd op die eerste dagen uitstekend ingevuld. De opkomst ook groot. Later zou dat vast ook het geval geweest zijn. Maar als het weer je in de steek laat, krijg je een situatie zoals vandaag.” 

Vandaar, dat er toch weer aangestuurd wordt op een Southbeach in juni. “Dat kon nu niet omdat de voorbereidingstijd te kort was. Juni heeft ook het voordeel, dat er tot later op de avond van alles kan plaatsvinden. Nu moeten we al, omdat het aan licht ontbreekt, om uiterlijk acht uur stoppen. In juni ligt de grens op tien uur. Dan kunnen verenigingen, zoals ook voorheen gebeurde, hier spelen en trainen.”

Afbeelding
Thomas Baart goed op dreef tijdens nipte nederlaag heren Scyedam Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Natuurcafé Schiedam over de vogeltrek Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Juventus kreeg er een mannentam bij Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:29
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Open dag soos Blauwhuis Algemeen 27 sep, 14:33
Afbeelding
Geen energie-pijn op Harga en WA Algemeen 27 sep, 10:34
Afbeelding
‘We hebben nog te weinig getraind’ Algemeen 26 sep, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 26 sep, 12:34
Afbeelding
Treinverkeer stil na aanrijding - Kandelaarweg Schiedam 112-nieuws 26 sep, 12:34
Afbeelding
Nachtwerkzaamheden: Vernieuwen vangrail Algemeen 26 sep, 10:41
Afbeelding
KethelSpaland kon het niet bijbenen Algemeen 26 sep, 09:44
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.