Algemeen
Afbeelding
(Foto: Sportinstituut Schiedam)

Dit weekend stond voor de judoka’s van Sportinstituut Schiedam in Tervuren België het eerste judotoernooi van het seizoen op het programma, de Brabant Open.

Op zaterdag waren de judoka’s -15 jaar en de senioren aan de beurt. Jana Bergman wist na drie overwinningen het goud bij de meisjes -15 jaar -57 kg te veroveren. Zilver was er voor Celil Uyar bij de jongens -15 jaar -46 kg en voor Marie Lynn Luesken bij de meisjes -15 jaar +63 kg. Devilin Boumans, Danny Gommel en Iben Olsen verloren helaas de strijd om het brons.

Op zondag stond de categorie -18 jaar op het programma en dit was een rankingtoernooi voor de Belgische judoka’s. Dylan Jansen (-81 kg) was goed op dreef. Hij wist poulewinnaar te worden en behaalde na vier overwinningen de halve finale. Deze ging helaas in de golden score verloren. Dylan behaalde zo een knap resultaat door als derde te eindigen.

Brons

Kayra Uyar en Sebastian Olsen (beiden -55 kg) kwamen beiden als poulewinnaar in de kwartfinale terecht. Sebastian verloor de kwartfinale van de latere nummer twee Warre Jacobs. Kayra won wel zijn kwartfinale en moest het in de halve finale opnemen tegen diezelfde Jacobs. Ook Kayra kon helaas niet winnen. Door de finaleplaats van Jacobs kregen zowel Sebastian als Kayra een herkansing. Sebastian won daarin de eerste partij en moest het in de bronzen medaillewedstrijd opnemen tegen Kayra. Kayra won de wedstrijd met een houdgreep en pakte zo het brons. Sebastian eindigde op de vijfde plaats.