Ingezonden brief: ‘Fietsonvriendelijk’

Algemeen
Omleidingsbord voor fietsers. Familie Boon: "De plek waar aanduidingen richting Delft totaal ontbreken."
Omleidingsbord voor fietsers. Familie Boon: "De plek waar aanduidingen richting Delft totaal ontbreken." (Foto: Familie Boon)

“Forse werkzaamheden op de Slimme Watering belemmeren een vlotte doorgang voor fietsers tussen Schiedam en Delft via de Schiedamseweg en het Octave de Coninckpad.”

“Dat betekent niet alleen dat er omleidingen zijn, maar ook dat aan de kwaliteit daarvan eisen kunnen worden gesteld. Ik kwam onlangs vanuit Delft en werd omgeleid: twee minuten omrijtijd heette het. De omleiding eindigde midden in een woonwijk, bij een geel bord met de bekende doorstrepingen erop. In the middle of nowhere dus. Mijn verdere route mocht ik zelf uitzoeken. Daarmee was ik meer dan twee minuten tijd kwijt. Terugkerend uit Schiedam, miste ik elke aanduiding van de richting Delft, ook heel fietsersonvriendelijk, het gaat immers om een bekende fietsersroute. De eerste keer daar volgde ik linksaf borden en pijlen en kwam opnieuw in een woonwijk terecht, van waaruit ik maar lastig weg kon komen. De tweede keer ging ik dan maar rechtsaf en moest het ook weer zelf uitzoeken. Foei Schiedam, fietsers hebben toch ook gewoon recht op fatsoenlijke bewegwijzering?

Ik heb mijn klacht inmiddels gedeponeerd, hopelijk verbetert de gemeente snel wat aan de fietsomrijbewegwijzering.”

F.M. Boon, Delft.