Muurschildering is een van de burgerinitiatieven gesteund door Fonds Schiedam Vlaardingen.
Muurschildering is een van de burgerinitiatieven gesteund door Fonds Schiedam Vlaardingen. (Foto: PR)

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt burgerinitiatieven

Algemeen

Al jaren steunt het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maatschappelijke projecten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Jaarlijks ontvangt het Fonds honderden aanvragen van organisaties die de samenleving beter en mooier willen maken. Twee keer per jaar kunnen ook groepjes bewoners budget aanvragen voor maatschappelijke initiatieven. Tot 1 november 2022 zijn burgerinitiatieven weer welkom.

“Het inrichten van een duurzame ontmoetingsplek, het realiseren van een buurttuin die samen met bewoners wordt bijgehouden of een evenement om kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis van hun stad… Het zijn slechts een aantal voorbeelden van burgerinitiatieven waaraan het Fonds door de jaren heen een donatie heeft gedaan”, vertelt Kimberley Jacobs, projectadviseur bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. “Maar ook activiteiten om contacten tussen buurtbewoners, jong en oud, te vergroten, kunnen worden ingediend. Het Fonds vindt het belangrijk dat iedereen met goede ideeën de mogelijkheid krijgt om deze uit te voeren. Om die reden organiseren we dit jaar voor het eerst een tweede aanvraagronde.”

Inspireren

Op 1 september ging de nieuwe aanvraagronde van start. Kimberley Jacobs: “Per initiatief kan er maximaal € 3.000,- euro worden aangevraagd en een stichting en vereniging is niet nodig. Wel zitten er een paar andere voorwaarden aan verbonden. Zo moet de projectroep bestaan uit minimaal drie personen die wonen in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis zijn. Zij mogen geen familie van elkaar zijn of op hetzelfde adres wonen. Ook moet het initiatief onderbouwd worden aan de hand van een begroting en dient het project binnen 1 jaar na toekenning van de donatie te zijn uitgevoerd.”

Voorbeelden

Inmiddels komen de eerste burgerinitiatieven binnen bij het Fonds. “Het is altijd leuk om te zien dat mensen zo betrokken zijn bij hun buurt, wijk of stad en met welke ideeën zij komen om hun leefomgeving een beetje mooier, leuker of beter te maken. De ideeën werken vaak inspirerend en daarom zijn we dit jaar ook een campagne begonnen waarin we een aantal initiatiefnemers laten vertellen over hun project. Deze verhalen zijn onder andere op onze website te vinden. We hopen dat nog meer mensen geïnspireerd worden en een aanvraag indienen. Dat kan nog tot 1 november 2022 via het aanvraagportaal op onze website: www.fondssv.nl.”

Burgerinitiatief opzet herenboerderij in Vlaardingen
Burgerinitiatief Kindermonumentendag.
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16
Afbeelding
Meerdere kogelhulzen aangetroffen na schietincident in woonwijk Update 23 nov, 21:32
Afbeelding
Schiedam heeft eerste BABS-duo: ‘Ik geloof absoluut in de liefde, en ook daadwerkelijk in het huwelijk’ Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23