SPORT in het KORT

Algemeen
Theo Buwalda; ere wie ere toekomt (Foto: PR)
Theo Buwalda; ere wie ere toekomt (Foto: PR) (Foto: )

Punt achter het cricketseizoen

De cricketafdeling van Excelsior’20 zetteop de slotavond een punt achter het seizoen. Traditiegetrouw verzorgde voorzitter Luuk van Troost de jaarlijkse prijzenregen. De Koos Osterholt-bokaal ging naar de Mannen-Van-De-Vrijdag, de Koos Goula-schaal naar Stan van Troost en de Allrounders-bokaal naar Roel Verhagen. 

De prijs voor de beste prestatie (Special Achievement Award) ging naar Jens Blankestijn voor het nemen van vijf wickets in één wedstrijd.

Nolet Cup voor de Kampioenen

Ook Hermes DVS sloot het cricketseizoen af en reikte eveneens prijzen uit. 

De Nolet Cup ging naar, zoals ze genoemd werden, de Kampioenen-van-het-Eerste, de A.Frank-beker naar de groundstaff, de Jacques Geeratz-bokaal naar de dames die tijdens de wedstrijd voor de lunch zorgen en de Martin Glansbeek-bokaal naar Zami-speler Bobby Klokgieters.

Theo Buwalda erelid

Dankzij zijn enorme staat van dienst, die al begon bij Asvion, is Theo Buwalda tijdens de ledenvergadering van Hockey Combinatie Schiedam benoemd tot erelid.

Bekerverlies voor dames HC Schiedam

Het is de hockeyvrouwen van HC Schiedam niet gelukt om de eerste ronde van het KNCB-bekertoernooi te overleven. In de strijd om de Gold Cup hadden de Schiedamsen de pech, dat ze het een klasse hoger spelende Leonidas troffen. De tegenstander won met 1-4.

Nexus na weer een zege gedeeld tweede

Nexus viert de terugkeer in de tweede klasse met weer een gewonnen wedstrijd. Ditmaal wonnen de korfballers met 19-17 van Wion. Het zorgt op de ranglijst voor een met Korbis en Twist gedeelde tweede plaats. 

Thomas Baart wint alles

Scyedam verloor zaterdag in eigen huis met 3-4 van Tempo Team 3.  Bij alle punten van de Schiedamse tafeltennissers was Thomas Baart. Hij won twee enkelspelen en met Edwin ten Hoope de dubbel.  

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Excelsior’20-OVV, HBSS/za-KethelSpaland, Hermes DVS-BZC/Zuiderpark,PPSC-VOB, Flakkee-SVV.

Zon: Pretoria-HBSS/zo.. 

ZAALVOETBAL: vrij Multicult-HBSS; maan Rotterdam Topsportcentrum 20.00 HBSS-Rott.Studenten.

BADMINTON: zon USSR 2-Smashing Fellows.

BASKETBAL: zat sportzaal Oost 19.30 Juventus-Waterdragers(h).

HANDBAL: zat Groenoordhal 19.35 DWS-Gemini/Z(d), sporthal WA 19.00 Ventura-US(d), 20.30 Ventura-De Meeuwen(h); zon Thurlede 11.00 DWS-HVOS(d), 12.15 DWS-Twist(h), Quintus 2-DWS (h/zaal), sportpark WA 12.30 Ventura-WHC(h).

HOCKEY: zon AMVJ-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Alecto(h).

KORFBAL: zat Juliana-Nexus.

TAFELTENNIS: zat Bergeijk-Scyedam.