KetehlSpalands sterkhouders Glenn van Troost en Yuri Nooteboom  lopen zich vast een muur van Deltasport-verdedigers. (Foto: UWM/gsv)
KetehlSpalands sterkhouders Glenn van Troost en Yuri Nooteboom lopen zich vast een muur van Deltasport-verdedigers. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

KethelSpaland kon het niet bijbenen

Algemeen

“Een trainer, die vanaf de kant veel schreeuwt, is vooraf veel vergeten te zeggen.” Het is een quote van zomaar een trainer uit het amateurvoetbal. Dat straalde Ben Hoogwerf zaterdag ook uit. Armen over elkaar. Soms lopend langs de lijn, soms zittend op een stoel. Hij zag KethelSpaland min of meer kansloos, met 2-4 verliezen van Deltasport.

DOOR GERARD S. VERVER

“Als trainer heb je, wanneer ze eenmaal op het veld staan, weinig invloed. Vooraf maak je afspraken. Die voerden ze uit. Alleen ontbraken er wat puzzelstukjes. De gochme ontbrak. We waren minder, niet fel genoeg, schoten tekort bij het veroveren van de bal en schiet over of naast. Wat heeft het dan voor zin om te gaan staan schreeuwen dat die ballen erin moeten. Dat weten die gasten zelf ook wel. Laat duidelijk zijn, dat ze me niet in de steek hebben gelaten. Hooguit door eentje. Die heeft zojuist zijn tas ingeleverd. Anderzijds stonden er eigenlijk teveel geblesseerd aan de kant. Daar heb je dan mee te dealen. De anderen hebben naar kunnen gepresteerd, Alleen was dat vandaag niet goed genoeg.”

Dat ‘niet goed genoeg’ werd door de Vlaardingers in de beginfase meteen al bloot gelegd. Twee aanvallen, die als slagersmessen door de Schiedamse defensie sneden, leverde een honderd procent score. “Zo slordig, gatenkaas, terwijl je met vijf man achterin staat”, mokt Hoogwerf. Een wijziging van de strategie, leverde voor de pauze 2-2 en nieuwe hoop op. “Totdat mijn keeper een bal, en dat doet die jongen ook niet expres, uit zijn handen laat glippen en we weer, terwijl we zelf bloed roken en op jacht waren naar die derde treffer, op achterstand staan. Dan is Deltasport slim genoeg om het uit te spelen. Die zijn ouder, geslepen, hebben veel trucjes. Zoals ook HBSS. Die krijgen we zaterdag. Met vandaag als leerschool hoe met dat soort ploegen om te gaan.”

Afbeelding
‘Schiedammers helpen Schiedammers’ Algemeen 30 nov, 14:23
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:38
Afbeelding
Op de Schiedamse MakersMarkt koop je iets échts direct bij de maker Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24