‘We hebben nog te weinig getraind’

Algemeen
Aan trainer Saad Mejhed de taak om het zondagelftal van HBSS aan het voetballen te krijgen. (Foto: UWM/gsv)
Aan trainer Saad Mejhed de taak om het zondagelftal van HBSS aan het voetballen te krijgen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Veel toeschouwers waren er op Harga niet bij de competitie-opening van HBSS/zo. Er was vooral met tegenstander Viola meegereisde Brabantse aanhang. En wellicht wat lokale ramptoeristen, die na het staken van de bekerwedstrijd tegen PPSC wel eens wilden zien of het Schiedamse oranje zich zou gedragen. Wie ophef verwachtte, kwam tevergeefs. Die zag wel heel veel doelpunten: 1-9.

In de catacomben van het clubgebouw gaat het allang niet meer over dat halverwege afgebroken bekerduel. “Daar zou ik allerlei kanttekeningen bij kunnen plaatsen. Ik wil daar niks meer over kwijt”, reageert doelman Lars Hulstkamp. “We maken ons niet meer druk over wat de buitenwereld zegt. We willen gewoon lekker voetballen en datgene wat toen gebeurd is achter ons laten. Wie wil weten hoe het er bij ons aan toe gaat, moet maar eens komen kijken.” Die zag zondag een optreden zonder enige wanklank.

“We zijn een stel vrienden, die het wel leuk vinden om op A-niveau actief te zijn”, verklaart Hulstkamp het aanklampen bij HBSS. Een groep, die nog veel te leren heeft. “We hebben nog amper getraind. hooguit één of twee keer. Natuurlijk is dat te weinig. Dat komt wel goed.” Aan Saad Mejhed, die vorig jaar bij SVV assistent was naast trainer Fouad El Yakhloufi, de taak om de ploeg aan het voetballen te krijgen. Hulstkamp: “Als we frequenter gaan trainen en je blijft investeren in jezelf, gaan we stap voor stap vooruit en komen de punten vanzelf. Fit worden heeft tijd nodig. Je ziet al, dat er best wel goed gecombineerd wordt. Alleen mankeert het voorin nog aan de afwerking.” Grote nederlagen waarvoor een telraam nodig is willen ze snel bij de verleden tijd parkeren. Dan verdwijnt vanzelf  ook het zondag langs de lijn veel gehoorde vraag-en-antwoord-spel: “Wat is de stand?”. Gevolgd door: “Geen idee. Ik ben de tel kwijtgeraakt” .