Juventus kreeg er een mannentam bij

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

‘Elk nadeel heb se voordeel’. Dat ondervonden de basketballers van Juventus, nadat zich een tweede mannenteam meldde in Sportzaal Zuid in de Celsiustraat. “Omdat zij in de laagste klasse gingen spelen moesten wij met het eerste een niveautje omhoog.”

De komst van dat tweede is overigens een welkome groei. Nauwelijks twee seizoenen geleden ontbrak het Juventus, dat in de verleden tijd met zijn mannenteam hoog op de ladder presteerde en respect afdwong, namelijk aan een mannengroep. Sinds vorig jaar draaien Freek Roosloot, de motor achter de rentree van MSE1, en zijn maatjes volop mee in de competitie. “Eerst met vijf dikke nederlagen”, beschrijft hij de moeilijke start. Nadat de motor gesmeerd was gaan lopen, volgden louter overwinningen.

Een tijdje geen mannen en nu twee teams

De aanwas van de mannensector is een groep voormalige en ultra-enthousiaste basketballers. Roosloot; “Ze zijn gewoon komen aanwaaien. Ze hadden echter lange tijd niet gespeeld en nogal wat conditie bij te spijkeren. Geeft niet hoor. De club biedt  ze alle ruimte om conditie én weer routine op te doen.”

Omdat twee teams niet op gelijk niveau mogen spelen, maakte het eerste team de stap omhoog. Met wel de nodige zorgen. “We hadden het vorig jaar namelijk al niet makkelijk.” Het schade-effect valt echter reuze mee. “We begonnen met heel nipt verlies en zaterdag wonnen we van een tegenstander waarvan we vorig jaar dik verloren. Dat geeft de burger moed.”