Joke Ballijns.
Joke Ballijns. (Foto: )

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Open dag soos Blauwhuis

Algemeen

Terwijl ik deze column schrijf komt de regen met bakken uit de lucht helaas. Wat heb ik een medelijden met alles wat te maken heeft met de Brandersfeesten. Gisteren kon ik er al bijna niet langskomen op de weekmarkt, zo druk en gezellig was het, maar als ik nu naar buiten kijk, kan ik wel huilen. Maar de afstandsbediening van mijn scootsafe ligt klaar en zodra het droog is, ga ik toch echt naar de stad toe en anders is er zondag ook nog genoeg te doen, ga duimen voor droog weer. Nu even iets anders, de open dag van Soos Blauwhuis. Gisteren op de weekmarkt viel ik bijna uit mijn scoot van de lach, toen ik twee vrijwilligers met een “sandwichboord” reclame zag maken voor deze open dag. Twee van de vele vrijwilligers die toch maar weer hun schouders, ditmaal letterlijk (smile) eronder zetten voor deze senioren sociëteit. Beetje moeilijk om te omschrijven, want zeer veel “jongere” ouderen zouden juist welkom zijn, maar daar later meer over.

Om hun bekendheid en wat er zoal te doen is houden zij open huis op zaterdag 8 oktober a.s. Aan het Spinhuispad 36 bent u welkom tussen 10.00 en 16.00 uur, om eens met eigen ogen te zien wat een lidmaatschap voor u kan betekenen. Ondanks dat er veel activiteiten in uw lidmaatschap zitten, denk aan biljarten, klaverjassen, jokeren, gymmen, wandelclub, fietsclub, serviceteam, belastingen, filmmiddag, roze café, koersbal, hoop echt dat ik niemand vergeet, hebben zij nieuwe leden hard nodig en ook eventuele ideeën voor nog meer nieuwe activiteiten. Zij willen het voor u nog aantrekkelijker maken, want als u lid wordt op de open dag betaald u voor de rest van het jaar slechts € 2,50 (ja, ja dat is geen drukfout) Voor een lidmaatschap betaal je slechts 25,00 per jaar en als ik, als “rekenwonder” terug gaat rekenen is dat slecht 0,47 per week.

Om het enigszins betaalbaar te houden hebben zij daarom echt veel nieuwe leden nodig, want de kosten lopen de spuigaten uit, denk alleen maar aan de energienota, ben blij dat ik geen penningmeester daar ben, zou er denk ik slapeloze nachten van hebben. Maar juist die vele vrijwilligers en (nieuwe) leden moeten het mogelijk maken om de penningmeester een goede nachtrust te bezorgen. Zeg nu zelf, wáár krijg je zoveel voor zo weinig geld?

Er is de laatste tijd veel gefilmd tijdens de activiteiten en nu maar hopen dat ikzelf er een beetje voordelig op sta (smile). Toen ik vorige week bij het jaarfeest gebruik wilde maken van Argos en dat wilde bestellen, was ik natuurlijk aan de late kant, want Argos is een groot succes.

Bij de vraag waar wilt u naar toe? Soos Blauwhuis, maar daar willen ze allemaal vandaag naar toe, kijk dan denk ik: natuurlijk wil iedereen daarnaartoe. Dus noteer alvast en vergeet het niet!! Zaterdag 8 oktober open dag Soos Blauwhuis aan het Spinhuispad 36 tussen 10.00 en 16.00uur. Natuurlijk wip ik ook even langs.

Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23
Afbeelding
DWS pakt Feyenoord Handbal aan Sport 21 nov, 12:34
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 21 nov, 10:38
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 21 nov, 10:23
Afbeelding
Gestrest HBSS grijpt naast periode Sport 21 nov, 09:38
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Lichtprojecties op Schiedamse gebouwen vertellen historische verhalen Algemeen 20 nov, 12:34
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45