Natuurcafé Schiedam over de vogeltrek

Algemeen
Waar gaan vogels heen?
Waar gaan vogels heen? (Foto: PR)

Natuurlijk Waterweg Noord houdt op 1 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een Natuurcafé over de vogeltrek. Wat bezielt die soms piepkleine vogeltjes om zo ver weg te vliegen? 

Hans Zevenbergen, coördinator van de vogelwerkgroep, zal de volgende vragen beantwoorden. Waarom trekken vogels weg? Waar gaan ze heen? Hoe weten ze waar ze naar toe gaan en hoe vinden ze de weg? Dit zijn de eerste vragen die bij mensen opkomen. Waar kan je in Nederland de vogeltrek zien? Hans zal ook vragen van bezoekers beantwoorden.
Belangstellenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden uitgenodigd om naar het natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 in Schiedam te komen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
Naast de ervaringen van Zevenbergen worden bezoekers ook uitgenodigd hun ervaringen te delen en is er veel gelegenheid is om vragen te stellen en met elkaar te praten.
In het Natuurcentrum Boshoek staan heel veel opgezette vogels. Dit is ook een mooie aanleiding ze met elkaar te bekijken. In de winkel worden nestkasten verkocht. In dit jaargetijde kan het al goed zijn om ze te plaatsen.
Natuurlijk Waterweg staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.
Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 in Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon aan wie men vragen kan stellen.