Agenda.
Agenda. (Foto: stockphoto)

Agenda voor Schiedam

Algemeen

vrijdag 30 september

Loop-eens-binnen spreekuur van Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

zaterdag 1 oktober

Conferentie “Er is Genoeg”

Op 1 oktober wordt de conferentie “Er is genoeg” georganiseerd door Lionsclub Schiedam te Riviere met Soos Blauwhuis, Voedselbank Schiedam-Nieuwland, Kledingbank Schiedam, Stichting ‘Net niet genoeg’, Participatieraad Schiedam, Seniorenwelzijn, Wijk Onderneming Nieuwland en Stroomopwaarts.

Het doel van de bijeenkomst is om kennis, informatie en ervaringen te delen en daarmee een bijdrage te leveren aan hoe de aanpak van armoede vormgegeven kan worden. Vanwege het belang van het onderwerp wordt de nieuwe gemeenteraad uitgenodigd om kennis te nemen van de problematiek en de impact die leven in armoede op mensen heeft, en zich te laten inspireren voor de aanpak van armoede. Doelen van de conferentie:- Nieuwe raadsleden informeren en activeren (inwerken in deze problematiek)- Input voor aanpak geven en invullen (waar is echt behoefte aan/echt nodig) - Partners in de stad verbinden (samen staan we sterk) - Mensen in armoede laten zien dat zij niet alleen staan.

Voor wie?· Ervaringsdeskundigen (mensen in armoede)· Professionals (welzijn, zorg, medisch ed)· Mensen in het onderwijs en huisvesting· Lokale politici en ambtenaren· Buurtbewoners· Vrijwilligers, mantelzorgers, maatjes ed. Wat gaan we doen? Bekijken de documentaire ‘Er is Genoeg’. In de documentaire zijn vijf mensen die in armoede leven gedurende 2,5 jaar gevolgd.

Doel van de film is om burgers te betrekken in het armoedebeleid voor de stad. Deze betrokkenheid willen wij ook voor Schiedam. Luisteren naar gastsprekers. Input leveren voor een armoede aanpak met diegenen die met armoede te maken hebben. Genieten van een heerlijke lunch, hapjes en drankjes. Tot slot is er nog een goodie bag voor alle deelnemers. Tijd en locatie:1 Oktober 2022 vanaf 13.00 tot (uiterlijk) 18.00 uur in het Wennekerpand Schiedam, Vijgensteeg 2, Schiedam.

zaterdag 8 oktober

StichtingiQ+ trapt feestelijk af in de regio Rotterdam

Op 8 oktober is de feestelijke kick-off van de regio Rotterdam tak van stichting iQ+. De stichting zet zich in voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders in hun zoektocht naar passende begeleiding, activiteiten en ontmoetingen met ontwikkelingsgelijken. Tijdens de kick-off zijn er workshops voor kinderen en volwassenen en er zijn deskundigen waarmee kennis gemaakt kan worden.

Toegang is gratis, aanmelden voor de workshops is wel nodig. Via https://www.facebook.com/hoogbegaafdopgroeien kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden.DE kick-off vind plaats in bibliotheek Ommoord, Briandplaats 21 in Rotterdam.

Afbeelding
Op de Schiedamse MakersMarkt koop je iets échts direct bij de maker Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05