Thomas Baart goed op dreef tijdens nipte nederlaag heren Scyedam

Algemeen
Thomas Baart.
Thomas Baart. (Foto: Scyedam)

In de eerste wedstrijd van het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam in de najaarscompetitie een week eerder was Tempo-Team 1 in Amsterdam met 4-3 te sterk, afgelopen zaterdag kwam Tempo-Team 3 op bezoek en ook dit team vertrok met een 3-4 overwinning. De winstpartijen kwamen op naam van Thomas Baart die zijn beide enkelspelen won en samen met Edwin ten Hoope het dubbelspel. In het enkelspel bleven Edwin en Martijn van der Heide met lege handen. Daria Dubenko kwam zaterdag niet in actie. 

In de openingswedstrijd startte Thomas Baart erg voortvarend tegen Joel Nabarro en stond in no-time op voorsprong. De tweede game ging nipt verloren maar hij herpakte zich prima en bracht de thuisclub op voorsprong. 

Overtuigend begin

Edwin ten Hoope begon ook met overtuigende gamewinst tegen Theerakant Manyam, de volgende twee games gingen afwisselend nipt naar een van beide spelers. De vierde game ging zeer afgetekend naar Manyam. In de beslissende vijfde game leek op een 8-6 tussenstand Ten Hoope zicht te hebben op de overwinning, maar met vijf punten op rij maakte Manyam aan die illusie een eind. Martijn van der Heide kwam in de eerste game tegen Dylan Plett met 10-7 voor, maar hij verloor deze game alsnog. De tweede game won hij overtuigend, maar de derde en vierde game waren weer voor Plett. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 1-2 voor de bezoekers. 

Overtuigende overwinning

Na de onderbreking won Thomas Baart de eerste twee games overtuigend tegen Theerakant Manyam. De derde game ging gelijk op, maar ook deze ging naar Baart waarmee de partijen weer op gelijke hoogte kwamen. Martijn van der Heide won de eerste game van Joel Nabarro. De volgende drie games gingen gelijk op, maar telkens bleef Nabarro nipt aan de goede kant van de score. Edwin ten Hoope won de eerste twee games met prima spel van Dylan Plett.

Ten Hoope wist matchpoint niet te verzilveren

 De derde game ging gelijk op en via een 8-10 achterstand kwam Ten Hoope driemaal op matchpoint. Hij wist deze echter niet te verzilveren en toen hij ook de vierde game uit handen moest geven, was zijn tegenstand gebroken, trok Plett eenvoudig de vijfde game en daarmee de wedstrijd naar zich toe. 

Afsluitend dubbelspel

In het afsluitende dubbelspel wonnen Thomas Baart en Edwin ten Hoope de eerste game regelmatig tegen Theerakant Manyam en Joel Nabarro. De tweede en derde game waren spannend maar daarin bleef de thuisclub aan de goede kant van de score. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-4.

Het tweede herenteam boekte afgelopen zaterdag in hun derde divisie poule een kleine 6-4 overwinning op Avanti 2. Grootste aandeel in de Schiedamse winst had Stephan Pieters die zijn drie enkelspelen won. Bart Platzbeecker deed daar met tweemaal winst weinig voor onder. Kees de Koning bleef met lege handen. Bart en Stephan zorgden in het dubbelspel voor het zesde punt. Paul de Graaf en Erik Kloppers kwamen zaterdag niet in actie.