Thomas Baart.
Thomas Baart. (Foto: Scyedam)

Thomas Baart goed op dreef tijdens nipte nederlaag heren Scyedam

Algemeen

In de eerste wedstrijd van het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam in de najaarscompetitie een week eerder was Tempo-Team 1 in Amsterdam met 4-3 te sterk, afgelopen zaterdag kwam Tempo-Team 3 op bezoek en ook dit team vertrok met een 3-4 overwinning. De winstpartijen kwamen op naam van Thomas Baart die zijn beide enkelspelen won en samen met Edwin ten Hoope het dubbelspel. In het enkelspel bleven Edwin en Martijn van der Heide met lege handen. Daria Dubenko kwam zaterdag niet in actie. 

In de openingswedstrijd startte Thomas Baart erg voortvarend tegen Joel Nabarro en stond in no-time op voorsprong. De tweede game ging nipt verloren maar hij herpakte zich prima en bracht de thuisclub op voorsprong. 

Overtuigend begin

Edwin ten Hoope begon ook met overtuigende gamewinst tegen Theerakant Manyam, de volgende twee games gingen afwisselend nipt naar een van beide spelers. De vierde game ging zeer afgetekend naar Manyam. In de beslissende vijfde game leek op een 8-6 tussenstand Ten Hoope zicht te hebben op de overwinning, maar met vijf punten op rij maakte Manyam aan die illusie een eind. Martijn van der Heide kwam in de eerste game tegen Dylan Plett met 10-7 voor, maar hij verloor deze game alsnog. De tweede game won hij overtuigend, maar de derde en vierde game waren weer voor Plett. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 1-2 voor de bezoekers. 

Overtuigende overwinning

Na de onderbreking won Thomas Baart de eerste twee games overtuigend tegen Theerakant Manyam. De derde game ging gelijk op, maar ook deze ging naar Baart waarmee de partijen weer op gelijke hoogte kwamen. Martijn van der Heide won de eerste game van Joel Nabarro. De volgende drie games gingen gelijk op, maar telkens bleef Nabarro nipt aan de goede kant van de score. Edwin ten Hoope won de eerste twee games met prima spel van Dylan Plett.

Ten Hoope wist matchpoint niet te verzilveren

 De derde game ging gelijk op en via een 8-10 achterstand kwam Ten Hoope driemaal op matchpoint. Hij wist deze echter niet te verzilveren en toen hij ook de vierde game uit handen moest geven, was zijn tegenstand gebroken, trok Plett eenvoudig de vijfde game en daarmee de wedstrijd naar zich toe. 

Afsluitend dubbelspel

In het afsluitende dubbelspel wonnen Thomas Baart en Edwin ten Hoope de eerste game regelmatig tegen Theerakant Manyam en Joel Nabarro. De tweede en derde game waren spannend maar daarin bleef de thuisclub aan de goede kant van de score. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-4.

Het tweede herenteam boekte afgelopen zaterdag in hun derde divisie poule een kleine 6-4 overwinning op Avanti 2. Grootste aandeel in de Schiedamse winst had Stephan Pieters die zijn drie enkelspelen won. Bart Platzbeecker deed daar met tweemaal winst weinig voor onder. Kees de Koning bleef met lege handen. Bart en Stephan zorgden in het dubbelspel voor het zesde punt. Paul de Graaf en Erik Kloppers kwamen zaterdag niet in actie.

Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23
Afbeelding
DWS pakt Feyenoord Handbal aan Sport 21 nov, 12:34
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 21 nov, 10:38
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 21 nov, 10:23
Afbeelding
Gestrest HBSS grijpt naast periode Sport 21 nov, 09:38
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Lichtprojecties op Schiedamse gebouwen vertellen historische verhalen Algemeen 20 nov, 12:34
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45