Afbeelding
(Foto: )

Kinderboekenweek: GI-GA-GROEN: Wie helpt de bibliotheek met de zieke geluksboom?

Algemeen

Jong en oud kijkt uit naar de Kinderboekenweek. Van 5 tot en met 16 oktober gaan we lekker naar buiten op avontuur in de natuur, want de Kinderboekenweek is dit jaar GI-GA-GROEN!

De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. En in Schiedam hebben we een hoop helden nodig, want de geluksboom in de bibliotheek in de Korenbeurs is ziek! De tuinmannen en bomendokters hebben al van alles geprobeerd. Ondertussen gaat er een hoop mis in de bibliotheek. Zijn we ons geluk kwijt? Samen met de bomenridders gaat de Bibliotheek Schiedam er in de Kinderboekenweek alles aan doen om de boom te redden. Help je mee?

Tijdens de Kinderboekenweek kan de jeugd aan allerlei groene activiteiten meedoen om de zieke geluksboom van de bibliotheek te redden. We trappen de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober af met de Bomenridders, die strijden voor het behoud van bomen en ander groen in de stad Schiedam. Ze hebben een geheimzinnig kistje gevonden met een brief uit 1275 en denken dat dit kistje het medicijn bevat voor de geluksboom. Kinderen kunnen de bibliotheek helpen het stevige cijferslot te kraken door een spoedcursus Bomenridder te volgen. Aan het eind worden de kinderen zelfs geridderd!

GI-GA-GROEN eindfeest

Later in de week kunnen kinderen met schrijver Thijs Goverde op zoek naar Groene helden en schurken. Of ze kunnen in het Natuur- en Milieu Educatiecentrum (NME) van Schiedam Snooky de Snoek redden. De afsluiting van de Kinderboekenweek wordt dit jaar een GI-GA-GROEN feest op vrijdagavond 14 oktober. Kinderen (van 7 - 12 jaar) kunnen dan oefenen met zwaardvechten als een echte ridder of een bijenhotel knutselen. Anderen kunnen leren hoe je je oude kleren kunt ‘pimpen’ of ze gaan lekker een dansje doen in de silent disco! Tijdens het GI-GA-GROENE eindfeest zal actualiteitenprogramma Onder Ogen van Schie TV een speciale thema-uitzending over de Kinderboekenweek uitzenden. Alle activiteiten zijn gratis, maar de kinderen moeten zich wel van tevoren opgeven via de website www.debibiotheekschiedam.nl.

Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16
Afbeelding
Meerdere kogelhulzen aangetroffen na schietincident in woonwijk Update 23 nov, 21:32
Afbeelding
Schiedam heeft eerste BABS-duo: ‘Ik geloof absoluut in de liefde, en ook daadwerkelijk in het huwelijk’ Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23