De strepen en punten in het logo vormen in Morse code de cijfers 9, 7, 2.
De strepen en punten in het logo vormen in Morse code de cijfers 9, 7, 2. (Foto: Radio 972)

Deze eigentijdse en eigenwijze nieuwe radiozender beluister je vanaf 3 oktober in de gehele regio

Algemeen

Radio 972 (“negen-zeven-twee”) is vanaf maandag 3 oktober het nieuwste geluid in de ether in de gehele Haagse regio en op internet — als aftrap van het nieuwe mediaseizoen.

Een unieke combinatie van volwassen klinkende, zomerse chill-, lounge- en soulful & deep house en lichte dance-pop, bekend van de stranden en clubs van het zonnige Ibiza en het coole Miami zal voortaan de radiomarkt in onze regio verrijken.

Eerbetoon

De naam 972 is een eerbetoon aan het legendarische radioverleden waar de oprichters en programmamakers schatplichtig aan zijn, het roemruchte Radio Stad Den Haag dat in de jaren ’80 en ’90 de ether in de Haagse regio ‘onveilig’ maakte op de oude FM-frequentie 97.2 MHz.

Digitaal en online

Met diezelfde intensiteit en energie maar dan legaal gaat de nieuwste commerciële omroep van ons land van start, niet via de analoge FM maar via digitale etherradio DAB+ (Digital Audio Broadcasting+) en online, aangepast aan de muzieksmaak van een grote doelgroep in de 21ste eeuw: jong maar volwassen, cool en relaxed — een uniek, zeldzaam genre (‘format’) in het Nederlandse DAB+ radiolandschap.

Muzieksmaak: jong maar volwassen, cool en relaxed

Hans Dols, mede-oprichter 972: “We zijn supertrots dat wij aanstaande maandag 3 oktober na hard werken achter de schermen, in deze uitdagende tijden, een gloednieuw radiostation gaan lanceren. Met dit zeer eigentijdse en eigenwijze radioformat onderscheidt 972 zich van andere radiozenders. We verwachten niet alleen veel nieuwe luisteraars aan ons te binden maar ook dat wij een aantrekkelijk reclamemedium voor adverteerders worden, zowel landelijk als regionaal. 972 zal om die reden een samenwerking aangaan met een grote landelijke verkooporganisatie maar ook persoonlijke binding houden met ondernemers in de regio en de regionale reclameverkoop zelf ter hand nemen.”

Van Den Haag tot Gouda, van Rotterdam tot Schiphol

972 is dankzij zenders in de regio via DAB+ (Digital Audio Broadcasting+) te ontvangen op kanalen 5C, 8B, 9B en 11B van Den Haag tot Gouda, van Rotterdam tot Schiphol. Daarnaast is 972 wereldwijd te beluisteren via radio972.com — zowel live als achteraf on-demand (‘programma gemist’).


Ontvangstgebied radio 972 in de ether.

Non-stop muziekstation

Op de DAB+ kanalen van het nieuwe 972 is tot 3 oktober het geluid van Radio NRG te horen. De huidige programmering in de avond en ’s nachts (’s weekends), gepresenteerd en/of gemixt door DJ’s bekend van clubs en festivals in binnen- en buitenland, zal 972 vanaf 3 oktober in haar geheel overnemen van Radio NRG dat vanaf die datum onder de noemer 972 NRG als non-stop muziekstation te horen zal blijven als onderdeel van de website radio972.com.

Over DAB+

DAB+ geldt als de grote, belangrijke opvolger van FM-radio en is daarmee de snelstgroeiende radiotechnologie, zowel qua marktontwikkeling (aantal radiostations, advertentiebestedingen) als qua bereik (aantal toestellen en dus aantal luisteraars). Zo is sinds winter 2020 iedere nieuwe auto op de Europese markt verplicht (‘af fabriek’) uitgerust met een DAB+ ontvanger, conform EU-regelgeving. Daarnaast kan, dankzij digitale technologie, ook meer informatie over de radiozender, over het lopende programma en over de muziek en artiest op het scherm van het radiotoestel worden weergegeven, indien de omroep daarvoor kiest. Vanzelfsprekend worden al deze consumentvriendelijke technieken benut door 972.

Afbeelding
Op de Schiedamse MakersMarkt koop je iets échts direct bij de maker Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05