Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen
Excelsior'20 clubvoorzitter Ruud de Leede en voetbalvoorzitter George Leuver met de Global Goals-wiel (Foto: PR)
Excelsior'20 clubvoorzitter Ruud de Leede en voetbalvoorzitter George Leuver met de Global Goals-wiel (Foto: PR) (Foto: )

Schiedam verliest en eindigt als tweede

De honkballers van Schiedam sloten de competitie af met 7-4 verlies tegen Quick/A. Storks 2 won wel en stelde daarmee het kampioenschap veilig. Schiedam deelt de tweede plaats met Saints.

Nexus klopt aan bij de gemeente

Nadat het de energierekening zag verdubbelen klopte de leiding van korfbalclub Nexus is de gemeente, als eigenaar van het clubgebouw en de velden, gevraagd hier eens over van gedachte te wisselen. Volgens een contactpersoon op het stadskantoor “moet de gemeente eerst intern gaan bepalen welke lijn er gevolgd zal gaan worden”, .

Van Stigt Thans blijft ongeslagen

Landskampioen Van Stigt Thans Schiedam bleef ook in de tweede ronde van de damcompetitie ongeslagen en won met 7-13 van Bergeijk. Gantvarg, Heusdens, Van Berkel en Virny wonnen. Vijf anderen zorgden voor een remise.

‘Global Goals’-wiel voor Excelsior’20

Ook op het stadskantoor is niet ontgaan, dat Excelsior’20 goed met duurzaamheid bezig is. Om dat duidelijk te maken werd in de bibliotheek door burgemeester Cor Lamers een ‘Global Goals-wiel’ onthuld. Het is een bord waarop schematisch duidelijk wordt gemaakt op welke manier de club bezig is met het verduurzamen van de accommodatie.

Volle winst voor Scyedam

Na twee nipte nederlagen hebben de tafeltennissers van Scyedam tegen Bergeijk de volle winst geboekt: 3-4..Thomas Baart bleef weer ongeslagen. Hij won twee partijen en met Edwin ten hoope, die ook een enkelspel won, de dubbel.

Bekervoetbal op zaterdag 22 oktober

Op zaterdag 22 oktober wordt de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-districtsbeker gespeeld. Het leverde voor de vier geplaatste Schiedamse clubs de volgende wedstrijden op: DSO-KethelSpaland, HBSS-Soccer Boys, Hermes DVS-Overmaas en PPSC-RKDEO.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): KethelSpaland-Excelsior’20, Vierpolders-HBSS, MSV’71-PPSC, Transvalia/ZW-Hermes DVS, SVV-SCO’63.

Zon: HBSS/zo-PCP (14.00).

ZAALVOETBAL: maan Stompwijk’92-HBSS.

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Boomgaardshoek 3.

HANDBAL: don Thurlede 20.00 DWS-Twist(d), sporthal WA 21.00 (beker) Ventura-Hellas(d); zat Heerle-DWS(d), Venlo 2-Ventura(d), Gemini/V-Ventura(h), Groenoordhal 20.30 DWS-Oliveo(h); zon Twist-Ventura(h).

HOCKEY: zon Roomburg-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Terriers(d).

KORFBAL: zat Thurlede 16.00 Nexus-Twist.

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Scylla.