‘Wist niet eens dat ik topscorer was’

Algemeen

De zondagformatie van KethelSpaland schoot zich in de laatste competitie van zijn bestaan met 89 doelpunten naar de absolute top van de topscorerslijst. Justin van Straten haalde, onder meer via twee hattricks, veertienmaal het garen. Dat hij daarmee clubtopscorer was verrast hem. 

“Ik heb me daarmee eerlijk gezegd niet eens bezig gehouden”, reageert hij. “Ik dacht dat een ander dat zou zijn.” De ooit als B- junior op het middenveld begonnen en later in de A-jeugd naar de spits verhuisde Van Straten staat nu bij de ‘zaterdag’ op de flanken.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 12 doelpunten);

2. DVO’32 7;

3. CWO 6;

4. Deltasport, VFC/za, VFC/zo, Victoria’04 en Zwaluwen 4.

-----------------------------------------

Het opheffen van de zondag kwam hem eigenlijk wel goed uit.  ”De zondag beviel me goed, maar op de achtergrond speelde toch het gevoel om eens op de zaterdag rond te kijken en mogelijk voor die speeldag te kiezen. Toen duidelijk werd, dat de zondag zou worden opgeheven, heb ik meteen ja tegen de zaterdag gezegd.” Daar ontstond een brede selectie en de kans op de bank terecht te komen. “Ik heb, op één na, alle wedstrijden gespeeld. We hebben nu een twee-spitsen-system, waarin ik het als mijn voornaamste taak zie om spitsen te voeden en van kansen te voorzien. En zo mee te helpen om te winnen. Eerlijk gezegd ben ik er niet op uit om zelf veel te scoren. Als de kans zich voordoet zal ik ‘m niet voorbij laten gaan, maar als een ander er beter voor staat zal ik niet voor eigen gewin gaan. Wanneer die ander kan scoren geniet ik er net zoveel van.’