Het Amsterdamse US drong de thuisploeg na de pauze  terug op eigen helft. Toch wist het door veel blessures geplaagde Ventura de schade te beperken. (Foto: UWM/gsv)  ,
Het Amsterdamse US drong de thuisploeg na de pauze terug op eigen helft. Toch wist het door veel blessures geplaagde Ventura de schade te beperken. (Foto: UWM/gsv) , (Foto: )

Herriewedstrijd levert geen winst op

Algemeen

Hoewel het daarover op de site of Facebook-pagina niet echt aan de bel heeft getrokken wist Ventura zaterdagavond toch een legioen jeugdleden naar de WA-sporthal te trekken voor de jaarlijkse herrie-avond. Kabaal en support was er genoeg, maar het lukte niet om daarmee Dames 1 naar een overwinning te schreeuwen.

Toch was het even heel erg stil en keek en luisterde de volle tribune en de jongeren beneden op de sporthalvloer geschrokken naar Marcia Keijzer, die kermend van de pijn op de cirkel van het eigen doelgebied lag. Dat was haar drie jaar geleden ook al eens overkomen en werd ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat was ditmaal niet nodig, Ze maakte in een rolstoel, en met toch weer een lachje op het gezicht, de wedstrijd af. “Maar”, weet coach Leopold Fossom, “dat ongeluk had wel impact op het team. Iedereen weet, dat ze hetzelfde knieletsel al eerder opliep en leefde met haar mee.” Het tekende ook het verdere verloop van de wedstrijd tegen het Amsterdanse US  waarin het de Schiedamsen niet lukte om de in de eerste helft genomen voorsprong vast te houden en 23-26 verlies opleverde.

Volle ziekenboeg

Ventura’s damesformatie kampt met een volle ziekenboeg. “Acht zitten er al langs de kant”, telt Fossom. “En daar komt er dan vandaag nog eentje bij.” Hij toont respect voor de wijze waarop zijn meiden zich van de schrik herstelden en de nederlaag tot te behappen proporties terugbrachten. “Ze weten, dat het door al die blessures moeilijk gaat worden. Maar vandaag hebben ze laten zien, dat ze van het goede hout gesneden zijn. Ze hebben dat dipje van zich afgeschud, de draad opgepakt en zijn doorgegaan.. Het kost tijd om dit team verder op de rails te zetten. Maar wij zijn Ventura. De vechtlust, die wij in dit team en binnen de vereniging hebben, daar geloof ik in.”.

Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16
Afbeelding
Meerdere kogelhulzen aangetroffen na schietincident in woonwijk Update 23 nov, 21:32
Afbeelding
Schiedam heeft eerste BABS-duo: ‘Ik geloof absoluut in de liefde, en ook daadwerkelijk in het huwelijk’ Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23