beLEEF Schiedam op de Nieuwbouwdag Schiedam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Schiedam bouwt tot 2030 zo’n 7.000 nieuwe woningen, waarvan 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Meer dan 600 woningzoekende Schiedammers én niet-Schiedammers hebben zich dan ook al aangemeld voor de Nieuwbouwdag 2022. 

Op zaterdag 8 oktober presenteren 21 standhouders de plannen voor bouwprojecten op korte en langere termijn in de Havenkerk aan de Lange Haven 72 in Schiedam.

BeLEEF Schiedam

Ergens leven is méér dan wonen. Thema is deze dag dan ook: beLEEF Schiedam. Onderaan op de website nieuwbouwdagschiedam.nl staan mogelijkheden om deze dag tegen een zeer gereduceerd tarief kennis te maken met Schiedam vanaf het water. Stap met z’n zessen in een waterfiets, vaar mee met schipper Henk en kapitein Jack in S’LOEP SCHIEDAM of beluister samen verhalen en ZIE DE SCHIE in de fluisterboot. Geïnteresseerd in het gebied van De Glasfabriek waar zo’n duizend woningen worden gebouwd, of in de ontwikkelingen van Dirkzwager Schiedam waar 130 woningen verrijzen? Wandel dan mee met Rob& Rob van WELKOM IN SDAM naar die toekomstige woonplekken. Vol=vol!

Aanmelden entreetijd

De projectontwikkelaars, makelaars, Servicepunt Woningverbetering, financieel adviseurs, de gemeente Schiedam en Schiedam Partners willen op de Nieuwbouwdag Schiedam 2022 iedereen alle ruimte en tijd geven voor het beantwoorden van vragen. Aanmelden kan voor een entreetijd tussen 10.00 en 12.00 uur, tussen 12.00 en 14.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur, via de website nieuwbouwdagschiedam.nl. Iedereen mag na binnenkomst zo lang blijven als hij of zij wil. Voor de kinderen is er opvang in de afgesloten Kinderspeeltuin.

Brochure en film

Wethouder Anouschka Biekman opent deze dag feestelijk om 10.00 uur. Bezoekers krijgen daarna bij de entree een gratis linnen tasje met de nieuwe brochure NIEUWBOUW IN SCHIEDAM 2022-2023. In de stand van SDAM wordt een film getoond over alle nieuwbouwprojecten met dronebeelden vanuit de lucht en artist impressies van de architecten. De film is daarna continu te zien in het i-Punt in de WAAG en online via nieuwbouwdagschiedam.nl.

Activiteiten rondom het water voor de Havenkerk tijdens de Nieuwbouwdag Schiedam 2021.
Afbeelding