Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen
Ventura's rolstoelers en Oranje maakten een feestje van hun gezamenlijke training.
Ventura's rolstoelers en Oranje maakten een feestje van hun gezamenlijke training. (Foto:PR )

Teleurstelling voor U12 honkballers

De U12-honkballers van SV&HV Schiedam wonnen 14 van de 17 competitiewedstrijden. Daarmee waren ze het team met de meeste gewonnen wedstrijden. Toch was het niet genoeg om dat met een kampioenschap te bekronen. Daarvoor hadden ze in de laatste wedstrijd van Portland Poema’s moeten winnen. Dat lukte echter niet. Het leverde diepe teleurstelling en tranen op.

‘We hebben heel veel geleerd’

“Dat unanieme verdriet laat zien hoe wij samen naar een collectief gegroeid zijn”, tekent coach Herbert Henriques aan. Hij zegt super trots te zijn op zijn kids. “We hebben heel veel geleerd. Ik zeg altijd never-give-up! Dus komt er samen een vervolg.”

Rolstoelteam Ventura speelde tegen Oranje

Het Nederlands rolstoelhandbal-team streek tijdens het openingweekend van de zaalcompetitie neer in sporthal Willem-Alexander. Onder leiding van bondscoach Menno de Klerk kreeg ook het rolstoelteam van Ventura een intensieve training. Daarna speelden Oranje en de thuisclub een oefenwedstrijd. De Schiedammers wisten de nationale ploeg tot aan de rust bij te houden (4-4). Daarna liep Oranje weg en boekte, meldt de Facebook-pagina van Ventura, “een verdiende overwinning”.

Fianchetto begint met nederlaag

Schaakclub Fianchetto is de competitie begonnen met 3,5-4,5 verlies tegen Dordrecht.. Michel van Wissen en Bart Germeys wonnen.hun partij. Martin Roobol, Ben Riksen en Kees van Toor bereikten een remise.

Ruim verlies Scyedam

Daria Dubenko maakte zaterdag tegen Scylla haar debuut in de hoofdmacht van Scyedam. Het lukte haar niet om één van haar partijen te winnen. Ook Thomas Baart, die in de voorgaande wedstrijden ongeslagen bleef, kon niet imponeren en verloor een enkelpartij en (samen met Edwin ten Hoope) de dubbel. Ten Hoope w2on nog wel een enkel. De Schiedamse tafeltennissers verloren met 2-5.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): HBSS/za-OHVV, Excelsior’20-Vierpolders, PPSC-Overschie, Hermes DVS-Egelantier Boys, GLZ/Delfshaven-SVV, Meeuwenplaat-KethelSpaland (14.00).

Zon: VVR-HBSS/zo (14.30).

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows, Swindregt 2.

BASKETBAL: zat Punch 2-Vlaardingen Captains.

HANDBAL: woens beker Drechtsteden-Ventura(h); don beker Oliveo 2-DWS(h); zat sporthal WA 19.00 Ventura-Noav(d), 20.30 Ventura-Helias 3(h), Groenoordhal 19.25 DWS-Roda’71(d); zondag Hurry Up-DWS(h).

HOCKEY: zon Myra-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Alkmaar(h).

KORFBAL: zat Thurlede 16.00 Nexus-Dijkvogels.

TAFELTENNIS: zat Vriendenschaar-Scyedam.