Van cabaretier tot Griekse tragedie: binnenkort bij Theater aan de Schie

Algemeen
Richard Groenendijk.
Richard Groenendijk. (Foto: Theater aan de Schie)

Komende tijd zijn er verschillende activiteiten bij Theater aan de Schie: cabaretier Richard Groenendijk, een cursus stoelyoga en lunchconcert, en een Griekse tragedie voor jong en oud.

Richard Groenendijk

Deze week staat het theater in het teken van één man… Richard Groenendijk. Hij won afgelopen week met zijn voorstelling ‘Voor iedereen beter’ de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario in de categorie Entertainment.

Met deze bejubelde voorstelling is Richard komende week maar liefst vijf avonden in een stampvol Theater aan de Schie te zien. Er zijn nog enkele kaarten te reserveren via de website van het theater; theateraandeschie.nl. 

Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 oktober speelt cabaretier Richard Groenendijk elke avond zijn voorstelling ‘Voor iedereen beter’ in Theater aan de Schie in Schiedam. Hij speelt de voorstelling waarmee hij op maandag 10 oktober de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario won in de categorie Entertainment. 

De jury over de voorstelling: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook ‘Voor iedereen beter’ zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte.” 

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor alle avonden, op de website van Theater de Schie.

Stilte aan de Schie en Lunchconcert

Voor wat bezinning, ontspanning en muzikaal genot staan woensdag 19 oktober de deuren van Theater aan de Schie open voor Stilte aan de Schie en het Lunchconcert. Van 10.00 tot 11.00 uur maken deelnemers tijdens Stilte aan de Schie op een laagdrempelige manier kennis met stoelyoga: een milde, zachte manier van yoga. De les is toegankelijk en geschikt voor iedereen, jong en oud, soepel en vrij in beweging of juist niet. Om 12.15 uur is het tijd voor een nieuw Lunchconcert, dit keer met het Aseo Trio. Het Aseo Trio, met de Japans/Oostenrijkse pianist en componist Aseo Friesacher, bestaat uit drie muzikanten met totaal verschillende achtergronden, maar weet toch hun cultureel invloed te laten versmelten met de wereld van de jazz. En zelfs de Japanse roots van Aseo zijn te horen in hun unieke composities. Het is een geluidservaring om als luisteraar bij weg te dromen of helemaal in op te gaan. Toegang is zoals altijd gratis en reserveren is niet nodig. 

Antigone van Sofokles

Donderdag 20 oktober is er in het Wennekerpand een Griekse tragedie in een modern jasje te zien. Antigone is een spannend verhaal over een jonge vrouw uit een verdoemd geslacht. Haar vader Oedipus trouwde met zijn eigen moeder; zij kregen vier kinderen waarvan zij er één is. Antigone wil haar broer begraven tegen de wil van de nieuwe man op de troon: Kreon. Deze verbiedt een begrafenis omdat haar broer fout was in de oorlog. Hij dreigt met de hongerdood… Een eigentijdse, muzikale voorstelling, gemaakt door makers die met beide benen in het nu staan én gevoel hebben voor het rijke materiaal dat de Griekse tragedie biedt. Kan dat? JA!! Het is echt onzin om te zeggen dat een Griekse tragedie oud en stoffig is. Voor jong en oud, huiveringwekkend en opwindend. Met Marguerite de Brauw, Julien Croiset, Felix Burleson, Nikki Manuputi en Tim van den Heuvel.

Kijk voor meer informatie over voorstellingen en voor het reserveren van kaarten op de website van Theater aan de Schie; theateraandeschie.nl.

Stoelyoga is een milde, zachte manier van yoga.
Het Aseo Trio, met de Japans/Oostenrijkse pianist en componist Aseo Friesacher, bestaat uit drie muzikanten met totaal verschillende achtergronden.
Marguerite de Brauw is een Nederlands actrice.