Battle of The Shantys in De Erker

Algemeen
Shantykoor De Vlietgrieten uit Leidschendam won in 2019.
Shantykoor De Vlietgrieten uit Leidschendam won in 2019. (Foto: PR)

In 2014 vond het eerste Shantyfestival in De Erker plaats en dat ging succesvol door tot 2019. Toen kwam corona en moest het festival afgelast worden. Vol goede moed is er in begin dit jaar weer begonnen met het organisatie van het 7e Shantyfestival in Wijkcentrum de Erker. Op de zaterdagen 5, 12 en 19 november zullen telkens drie shantykoren optreden en door een jury beoordeeld worden. Zij strijden om de dagprijs.

De koren die de dagprijs gewonnen hebben komen op zaterdag 26 november weer naar de Erker om de strijd aan te gaan voor de Erker Shantybokaal.

Op 5 november treden op; De Vlietgrieten uit Leidschendam; De Vlaerdingse Maatjes uit Vlaardingen en Shantykoor De Horizon uit Spijkenisse. Op 12 november zingen Shantykoor De Admiraliteit uit Dordrecht; Midscheeps uit Leidschedam en Shantykoor Stuurloos uit Schiedam. Op 19 november is het podium voor De Moordtzangers uit Moordrecht; de Marconisten Leimuiden en Bravour uit Woerden. 

In het totaal doen er 275 zangers mee en zij zullen Shantyliederen zingen in het Duits, Engels en het Nederlands. 

Het festival zal plaats vinden In Wijkcentrum de Erker Jan van Avennesstraat 32 te Schiedem. Alle zaterdagen is de toegang gratis.