Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen
JO9-1 was één van de drie kampioensteams. (Foto: PR)
JO9-1 was één van de drie kampioensteams. (Foto: PR) (Foto: )

Drie vacatures bij hoofdmacht HBSS

HBSS meldt, dat het voor de begeleiding van de selectie-teams op zoek is naar een assistent-scheidsrechter (grensrechter), een materiaal-manager en voor volgend seizoen een verzorger/sportmasseur. Voor info en aanmelden mail aan: selectie.leiding@hbss.nl

HBSS bekert verder

Maandag werd de loting verricht voor de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker. HBSS, dat als enige Schiedamse club de vorige speelrondes overleefde, werd (voor een thuiswedstrijd) gekoppeld aan Forum Sport. 

Team 1 wint superderby 

De superderby tussen de twee in de ereklasse spelende hoogste teams van Damclub Van Stigt Thans leverde 13-5 winst op voor de hoofdmacht. Het zorgt ervoor, dat team 1 lijstaanvoerder en team 2  de degradatie-zone blijft. Virny, Gantvarg, Heusdens en Luteijn sloten hun partijen winnend af. Remeijer (tegen Aliar), Van Berkel (tegen Burgerhout), Clerc (tegen Messinga), Meijer (tegen Thoen) en Slump (tegen Niami) bereikten een remise. 

Drie jeugdkampioenen bij KethelSpaland

Op Sportpark WA was er bij KethelSpaland weken driemaal feest. Daarvoor zorgden JO9-1 en JO12-1, die kampioen werden in de hoofdklasse. JO13-1 pakte ongeslagen de titel van de 2e klasse-bekercompetitie en promoveert..

Nexus krijgt oorwassing 

Nexus heeft het eerste hoofdstuk van de veldcompetitie in en tegen Reeuwijk afgesloten met een ruime nederlaag. In september opende Nexus tegen deze tegenstander de competitie en pakte via een nipte overwinning (20-19) de eerste punten. Zaterdag nam de thuisclub op ondubbelzinnige wijze revanche en bezorgde Nexus met 26-15 een oorwassing. Reeuwijk liet de bezoekers meteen al alle hoeken van het veld zien en bereikte de rust (nadat Nexus pas na 17 minuten zijn score opende) met een ruime 13-3 voorsprong.. De peptalk van coach Mario Bernard zette de Schiedammers na de pauze nog wel op scherp, de grote achterstand bleek niet echter meer in te halen. Door het verlies passeert Reeuwijk Nexus in het klassement. Wel blijft het met een totaal van 6 punten buiten bereik van de ploegen onder de rode streep:

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30); HBSS/za-Deltasport, Excelsior’20-Botlek, PPSC-BZC/Zuiderpark, Maasdijk-Hermes DVS, Pernis-SVV, Victoria’04-KethelSpaland (17.00).

Zon: Breda-HBSS/zo.

BADMINTON: zon Ribad 5-Smashing Fellows.

BASKETBAL: zat Westland Stars-Juventus(h).

HANDBAL: zat Unitas-DWS(h), Groenoordhal 20.25 DWS-United Breda(d), sporthal WA 19.00 Ventura-LimMid(d(, 20.30 Ventura-WHC/Hercules(h); dins (beker) HVOS-DWS(h), sporthal WA 21.00 Ventura-Atomium’61(h).

HOCKEY: zon Cartouche-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Rijswijk(h).

TAFELTENNIS: zat Tempo Team 3-Scyedam.