Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022

Algemeen
Kerstman in Schiedam.
Kerstman in Schiedam. (Foto: Paul Meuldijk)

Gelukkig staat het Dickens Festijn in Schiedam weer op de agenda voor 2022. Stichting Triple C (Care, Cure en Culture) organiseerde in 2019 met veel plezier en enthousiasme het Festijn in Schiedam dat natuurlijk het perfecte decor heeft. Het Dickens Festijn is een feest en kerstmarkt in gezellige historische sfeer en gratis toegankelijk op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 van 10.00 tot 18.00 uur op de Lange Kerkstraat en Grote Markt in Schiedam Centrum. 

“Wij hebben dit met veel partijen in, om en uit Schiedam gedaan waaronder heel veel enthousiaste vrijwilligers. Het was een geslaagd festijn dat zeker voor herhaling vatbaar is. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat het festijn in 2020 en 2021 niet door is gegaan”, laten de dames van Triple C weten op hun website. “Vol goede moed kijken we nu uit naar zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 om er weer een geweldig feest van te maken voor, door en met Schiedammers en alle belangstellende. Na een prettig gesprek met de gemeente Schiedam hebben wij besloten te starten met de organisatie, onder voorbehoud van de gemeentelijke vergunningen, financiën en de dan geldende corona maatregelingen.”

Helpen
Triple C kan nog wel wat hulp gebruiken. “Kom je als bezoeker of doe je mee als figurant? Wil je op de kerstmarkt staan of als winkelier of horeca meedoen met een leuke actie of wil je sponsor zijn? Laat het weten en schrijf je in. Inschrijven kan op deze website

Feest in een historische sfeer

Schiedam heeft met zijn historische binnenstad het perfecte decor voor een Dickens Festijn. Wist je dat er bij Drukkerij Roelants op Lange Haven 141 in Schiedam rond 1867 Nederlandse vertalingen van de werken van Charles Dickens zijn gedrukt. Acteurs en figuranten in Dickens klederdracht zullen de bezoekers vermaken. Het straattoneel zal met een Schiedamse twist zijn, dit houdt in dat de geschiedenis van Schiedam in de opgevoerde toneelstukjes terug komt. Geniet van de muziek en de zangkoren en koop wat leuks op de kerstmarkt. Ook zal er een ruim aanbod aan kinderactiviteiten zijn.

Gratis toegankelijk

Er wordt geen entree gevraagd voor het festijn, omdat de organisatie iedereen de kans wil geven om mee te genieten, ongeacht wat ze te besteden hebben. Voor iedere Schiedammer iets aanbieden en mee laten doen is de kracht van Stichting Triple C. De dagen moeten laagdrempelig zijn om naartoe te komen en een heel open karakter hebben. Alle activiteiten van Stichting Triple C zijn open en toegankelijk voor iedereen. “We proberen alle drempels (betalen, selectie of auditie) altijd te voorkomen. Hierdoor vallen alle hiërarchieën, cultuurverschillen, status weg en dat sluit aan bij onze missie. Samen, met elkaar er wat moois van maken! Extra leuk om juist nu alles duurder wordt weer eens gratis met het hele gezin ergens naartoe te kunnen.”

Steentje bijdragen
“Draag jij het Dickens Festijn een warm hart toe? “Wij zijn afhankelijk van fondsen, subsidies en donaties. Door jullie hulp en financiële ondersteuning kunnen wij als non-profit en vrijwilligers organisatie het Dickens Festijn organiseren en GRATIS aanbieden aan Schiedammers en belangstellenden.” Kijk voor financiële ondersteuning op: https://stichtingtriplec.nl/dickens-festijn

Wie doet er mee?
Wie wil er meedoen en op welke manier. “Doe je mee als figurant, als vrijwilliger met hand- en spandiensten, wil je als particulier of als hobbyist op de kerstmarkt staan, wil je als winkelier of horeca meedoen met een leuke actie of wil je sponsor zijn? Alleen door samenwerking, jullie inzet en deelname als vrijwilligers of figurant, marktverkoper, financiële ondersteuning of sponsoring in natura kunnen wij als non-profit stichting het Dickens Festijn organiseren.
Doe mee en help om het Dickens Festijn op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 nog leuker en gezelliger te maken.”

Bestuur van Triple C heeft zin in het Dickens Festijn.