Reshare Store zamelt schoenen in voor mensen in nood.
Reshare Store zamelt schoenen in voor mensen in nood. (Foto: PR Leger des Heils)

ReShare Store Schiedam zamelt schoenen in voor mensen in nood

Algemeen

Het is inmiddels goed te merken dat echt kouder wordt buiten. Daarom moeten veel mensen er niet aan denken om met kapotte of koude schoenen de straat op te moeten. Als je voeten eenmaal koud zijn, zie je voeten en lichaam maar weer eens op te warmen. 

De onlangs geopende ReShare Store aan de Groenelaan, zamelt schoenen in om mensen in nood de winter door te helpen. Tot en met 19 december kunnen herdraagbare schoenen worden ingeleverd. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met lokale instanties, rondom de kerst weggegeven.

De wintermaanden gaan voor veel mensen gepaard met gezelligheid, warmte en liefde, maar niet voor iedereen. Voor sommige mensen betekent het (meer) kou en eenzaamheid. Bijvoorbeeld mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, degenen die moeten kiezen tussen boodschappen of de energierekening en mensen die hun thuis hebben moeten verlaten en nu in een vreemd land zonder hun familie zitten. De ReShare Store wil deze mensen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen. En jij kan helpen. Heb je nog stevige, herdraagbare schoenen over? Lever die dan bij de ReShare Store en help iemand in nood.

Herdraagbare schoenen kunnen t/m 19 december worden ingeleverd bij de ReShare Store aan de Groenelaan 45-49 in Schiedam. Er is vooral behoefte aan stevige, warme schoenen. Extra donaties zoals mutsen, handschoenen, shawls en sokken zijn ook hard nodig. Er wordt samengewerkt met lokale instanties zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen.

Warme huiskamers

Om zoveel mogelijk mensen warm te houden deze winter, opende Het Leger des Heils 1 november meer dan honderd buurthuiskamers door heel Nederland. Iedereen die warm binnen wilt zitten is daar welkom. Bij de ReShare Store in Schiedam vind je ook zo’n warme huiskamer en mag je er gezellig warm bij komen zitten. Meer informatie: www.legerdesheils.nl/warmekamers

Samenwerken

Wil jij helpen om deze actie tot een succes te maken? Neem dan contact op met de ReShare Store om de mogelijkheden te bespreken.

ReShare Store

Kleding kopen én iets goeds doen voor je medemens en het milieu, dat kan bij de ReShare Store: de tweedehands - en vintage kledingwinkels van Leger des Heils ReShare. Zij vinden opnieuw delen belangrijk, wat jij overhebt aan kleding kan iemand anders weer opnieuw dragen. Je vindt er mooie kleding tegen een eerlijke prijs, een luisterend oor of een leuke vrijwilligersbaan. Zo is de ReShare Store er voor iedereen, ook voor jou.

Voorwaarden en geldigheid:

- Inzameling loopt t/m 19 december.

- De inzameling loopt in alle ReShare Stores.

- Alleen hele, herdraagbare schoenen worden ingenomen.

Ga voor alle 11 ReShare Store locaties naar www.resharestore.nl.

Afbeelding
Gezondheidscoach in bibliotheek Algemeen 1 dec, 07:23
Afbeelding
5 maanden cel geëist tegen Schiedammer voor Coolsingel-rellen Politie 30 nov, 21:08
Afbeelding
‘Schiedammers helpen Schiedammers’ Algemeen 30 nov, 14:23
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:38
Afbeelding
Op de Schiedamse MakersMarkt koop je iets échts direct bij de maker Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53