Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen
KethelSpaland zette zijn jubilarissen  in de bloemen. (Foto: PR)
KethelSpaland zette zijn jubilarissen in de bloemen. (Foto: PR) (Foto: )

Geen budget voor herstel of kunstgras

Niet alleen de tegenstanders mopperen over het slechte staat waarin het hoofdveld van Excelsior’20 verkeert. “Bar en boos”, noemt voorzitter Ruud de Leede de conditie van de grasmat. “Niet alleen die is pover, er mankeert, net asls op het cricketveld, ook van alles aan de drainage” 

De problemen worden door de gemeente echter niet aangepakt. We hebben voorgesteld om er dan maar een kunstgrasveld van te maken. Maar daar is geen budget voor.”

Scyedam klampt aan bij koplopers

Dankzij een 6-1 overwinning op hekkensluiter Bergeijk heeft Scyedam, achter de koplopers Scylla en Tempo Team 3, de derde plaats bereikt. Thomas Baart en Edwin ten Hoope wonnen tweemaal, Martijn van der Heide eenmaal. De laatste twee sloten ook de dubbel winnend af. Zaterdag sluiten de Schiedamse tafeltennissers de najaarscompetitie af tegen Scylla.

Negen jubilarissen bij KethelSpaland

KethelSpaland huldigde tijdens de ledenvergadering vijf leden, die tussen 25 en 60 jaar lid waren van de bij de fusie rokken verenigingen DHS, Olympus, ODC, Ursus, Spaland en VVK: Tim Lansbergen, Leen de Bruijn, Jim Kalabogias, Gerard Lourens en Hennie Verschoor. De niet op de bijeenkomst aanwezige Gydo Mokveld, Andre Brusse, Maikel Scharloo en Michel van der Meer krijgen hun jubileumspeld later.

‘Koningspaar’ verorbert 19 frikandellen

Zonder de namen van het duo te noemen meldt SVV, dat het een frikandellenkoning en koningin heeft. De één verorberde dertien gehaktstaven, de ander zes. Het was een productief weekje bij de rood/groenen. Het lukte de club namelijk ook (zie elders) om een voorzitter te vinden.

DWS treurt om verlies Corrie Zandwijk

Ondanks de winst op Feyenoord Handbal heerste er in de Groenoordhal toch een timide stemming in het kamp van de DWS-vrouwen. Dat had alles te maken met het overlijden van Corrie Zandwijk, de echtgenote van Huib Zandwijk en moeder van trainer/coach Diana, die zaterdag samen met teammanager Ingrid Schenk wel de handbalsters coachte.

AGENDA

VOETBAL – zat: Excelsior’20-DVO’32, HBSS/za-Meeuwenplaat, KethelSpaland-OVV, SVV-Simonshaven, Hermes DVS-PPSC (17.00).

Zon: VCW-HBSS/zo.

ZAALVOETBAL: maan HBSS-Boshuizen.

HANDBAL: zat Verburgh-DWS(d), Groenoordhal 20.15 DWS-Aalsmeer(h), sporthal WA 19.00 Ventura-Quintus 3(d), 20.30 Ventura-Tremeg(h).

HOCKEY: zon Ommoord-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Schaerweijde(d).

KORFBAL; zat Korbatjo-Nexus.

TAFELTENNIS: zat Scylla-Scyedam.