HBSS op zondag nu al verleden tijd

Sport
Op Harga bleef zondag het hoofdveld van HBSS, op wat trainende jeugdspelers na, leeg. (Foto: UWM/gsv)
Op Harga bleef zondag het hoofdveld van HBSS, op wat trainende jeugdspelers na, leeg. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Zondagvoetbal bij HBSS. Het was het proberen waard. Na drie beker-, waarvan er een gestaakt werd, en zeven competitiewedstrijden is het echter al uit met de pret. “Dit elftal was een probleemgeval”, laat bestuurslid Hen Bras noteren. “We hebben het zelf uit de competitie gehaald.”

Het zondag avontuur van de zaterdagclub begon, nadat een groepje niet-leden die op zondag op de HBSS-velden een potje voetbalden, bij het bestuur aanklopte. “Of wij konden regelen, dat ze op zondag aan de competitie konden gaan deelnemen”, weet Bras. “Het waren er 48. Toen we ja zeiden werden het er zomaar 100.” Daaruit ontstonden vijf elftallen. “Welke vereniging zou niet blij zijn als er zomaar honderd nieuwe leden binnenstappen. Het gaf wel wat extra verplichtingen. We moesten er voor gaan zorgen, dat de kantine bezet werd en er kleedkamers beschikbaar waren. Dat hadden we er graag voor over en het lukte dankzij onze vrijwilligers ook.”

Het was een veeg teken, dat de groep die het eerste vormde nauwelijks kwam trainen. Ze verloren bovendien steeds met hoge cijfers. Het zorgde in zeven competitiewedstrijden voor een gênant doelsaldo: 4 doelpunten voor en 41 tegen. De vier lagere elftallen trainen wel. Zelfs tweemaal per week. Bras: “Die doen het goed en zijn heel gedisciplineerd. Het eerste kwam alleen op vrijdagavond trainen en met hooguit vier of vijf man. Je begrijpt, dat we daarvoor de kantine niet openen.”

In de aanloop naar de uitbeurt tegen SAB bleek, dat er zelfs daarvoor geen volle bezetting was. “Er waren er negen. De KNVB bleek niet bereid het duel te verplaatsen en markeerde het als niet-opkomen. Daarna hebben we er voor gekozen om voor dat elftal de stekker eruit te trekken. Dat geldt niet voor de andere elftallen. Daar is niets mis mee en blijven actief.”