Sportprijzen: ook inwoners stemmen

Algemeen
Een vakjury met Gerard Verver (NIeuwe Stadsblad), Karel Leeuwangh, Nouchka Fontijn, Charissa Grant  (de zus van Ajax-voetballer Chasity Grant), Mischa Keemink (WaterwegSport.nl) en Philip van Es (Schie FM) selecteerde de negen genominerden. (foto: PR)
Een vakjury met Gerard Verver (NIeuwe Stadsblad), Karel Leeuwangh, Nouchka Fontijn, Charissa Grant (de zus van Ajax-voetballer Chasity Grant), Mischa Keemink (WaterwegSport.nl) en Philip van Es (Schie FM) selecteerde de negen genominerden. (foto: PR) (Foto: )

Met de verkiezing van Schiedams sportman/vrouw, sportploeg en sporttalent in zicht vangt voor zes individuele sporters en drie sportploegen een spannende tijd aan.

Met voor hen de prangende vraag wie op vrijdag 27 januari op het sportfeest in het clubgebouw van HC Schiedam op het hoogste platform mag plaatsnemen. Voor de individuele sporters gold het criterium, dat ze in Schiedam wonen of er geboren zijn. 

De zeskoppige jury koos na ampel beraad voor onderstaande nominaties; 

Stemmen

Nu is het aan de inwoners van Schiedam om hun voorkeur uit spreken. Stemmen kan vanaf woensdag 7 december via een link op de de website www.lekkerbezigschiedam.nl.    

DEZE NEGEN WERDEN GENOMINEERD:

Sportman/vrouw

Britt Eerland

- tafeltennis Duits landskampioen met Berlin/Eastside

Wessel Keemink

- volleybal Tsjechisch landskampioen met Karlovarsko

Casper van Uden

- wielrennen profcontract

Sportploeg

Excelsior’20/voetbal

- promotie naar 3e klas

Nexus

- korfbal (veld) kampioen en promotie

VST/Schiedam

- dammen landskampioen

Talent

Mitchell Luijten

- handbal geseleceteerd voor Oranje U17

Celil Uyar

- judoka goud NK U15

Britt Voorwald

- handbal beste verdedigster EK Beach 2022