Schiedam Centrum deelt bol uit

Algemeen
Oliebollenbakker Nico Sterrenberg.
Oliebollenbakker Nico Sterrenberg. (Foto: PR)

Schiedam Centrum heeft in samenwerking met de oliebollenbakker Nico Sterrenberg een mooie actie bedacht. Kinderen kunnen een kleurplaat halen bij de ondernemers en kunnen deze inleveren bij oliebollenkraam Nico Sterrenberg.

Nico trakteert alle kleine bezoekers op vertoon van hun kunstwerk op een gratis bolletje. “De actie was vorig jaar zo’n succes dat we ‘m graag herhalen”,  vertelt Maurice Haverkamp, voorzitter Schiedam Centrum.

“Nico is, naast een goede bakker, ook een enthousiast ondernemer, iets dat wij graag zien. Hij vindt het belangrijk dat de bezoekers worden verwend en wat is daarvoor nou een beter moment dan deze decembermaand? Maak een rondje met de kinderen en geniet van de lichtjes in onze binnenstad. Rust even uit op een bankje met zo’n lekkere warme bol of neem gezellig een zak mee naar huis.”

De ingeleverde platen worden opgehangen in de etalages van de winkels en restaurants. “Zo word je misschien nog beroemd ook”, lacht Maurice. “We vinden het mooi om onze etalages ermee te versieren en de kinderen voor even een eigen galerie te gunnen. We hangen ze verspreid door het centrum op. Dat wordt een leuke speurtocht om die van jezelf op te sporen.”
Er zijn een paar voorwaarden die Schiedam Centrum aan de kunstenaars stelt: Je bent jonger dan of 12 jaar, een mooie plaat is goed voor een bol per dag, je haalt de bol bij de goedlachse bakker tussen 12.00 - 18.00 uur, niet op zaterdag en zondag. De actie loopt tot en met 24 december.

In het nieuwe jaar wordt de winnaar bekend gemaakt. Schiedam Centrum is de komende maand extra feestelijk met allerlei activiteiten en extra koopmomenten.

Kijk voor de agenda op schiedamcentrum.nl.