Pim Schenkelaars nieuwe centrummanager Schiedam

Algemeen
Pim Schenkelaars is de nieuwe centrummanager
Pim Schenkelaars is de nieuwe centrummanager (Foto: PR)

Schiedam Centrum heeft een nieuwe centrummanager: Pim Schenkelaars. Voor velen geen onbekend gezicht. Hij werkte ruim twintig jaar voor de gemeente Schiedam en verzorgt met SEPS (Stichting Evenementen Promotie Schiedam) al bijna vijfentwintig jaar de intocht van Sinterklaas. 

Stichting Centrummanagement Schiedam is blij met de keuze. Voorzitter Maurice Haverkamp: “We hebben het goede nieuws gisteren gedeeld met onze ondernemers. Iedereen was natuurlijk gehecht aan Kitty Buijtendijk en benieuwd naar wie haar zou vervangen. Het is fijn dat we op deze korte termijn Pim hebben gevonden en hij voor ons aan de slag gaat.” 

Schenkelaars, die nu op Noord-Beveland woont: “Toen het bestuur mij benaderde voor de functie van centrummanager in mijn oude stad, maakte mijn hart een sprongetje. Ik heb hier zoveel gedaan, ontzettend mooi om terug te zijn. Ik ga mijn best doen om de verbinding van het centrum met andere partners verder vorm te geven.” De stichting heeft de functies van centrummanagement en secretariaat opgesplitst. Zo kunnen deze twee rollen elkaar ondersteunen en aanvullen. Het secretariaat wordt uitgevoerd door DOU, dit bureau was al betrokken bij de communicatie van Schiedam Centrum en breidt deze taken uit.

Aan de slag

Schenkelaars werkt als interim vanuit zijn bureau TREC en is op dinsdag en donderdag in SHOP op Hoogstraat 140 te vinden. Hij ontvangt daar ondernemers ter kennismaking en denkt met hen mee over hun vragen. “Deze dinsdag 13 december en donderdag 15 december ben ik er voor het eerst”, vertelt Pim. “Ik ben heel benieuwd wie ik allemaal ga treffen. De decembermaand is voor ondernemers heel belangrijk, logisch dat zij niet zomaar hun winkel of restaurant verlaten voor een praatje met mij. Dat vind ik prima hoor, ik loop gewoon zelf een rondje. Leuk om even de sfeer op te snuiven.”
Naast hallo tegen Schenkelaars, wil de stichting haar ondernemers ook in de gelegenheid stellen gedag tegen Kitty Buijtendijk te zeggen. In het nieuwe jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd waarbij zowel de nieuwe als de oude centrummanager aanwezig is. Haverkamp: “Zodra de datum bekend is, informeren wij onze ondernemers en relaties, zodat iedereen op een gepaste wijze wordt uitgezwaaid en welkom geheten.”