Operagezelschap OPERA2DAY komt naar Theater aan de Schie met New European Ensemble en brengt een bijzondere opera; De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha.
Operagezelschap OPERA2DAY komt naar Theater aan de Schie met New European Ensemble en brengt een bijzondere opera; De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. (Foto: PR)

Avontuurlijke opera over de herovering van de fantasie in Theater aan de Schie

Algemeen

Operagezelschap OPERA- 2DAY komt weer naar Theater aan de Schie. Samen met New European Ensemble breng OPERA2DAY een bijzondere opera; De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes.

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha is zondag 15 januari 2023 om 15.00 uur te zien in Theater aan de Schie. Toegang is € 31,50 per persoon. Reserveren kan via theateraandeschie.nl.
Traditiegetrouw speelt Operagezelschap OPERA2DAY dit theaterseizoen de allereerste voorstelling van hun gloednieuwe productie in Theater aan de Schie. Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. De productie is een avontuurlijke opvolger van de barokopera Vivaldi – Dangerous Liaisons, dat juichend werd ontvangen.

Hedendaagse realiteit vloeit over in een middeleeuwse droomwereld

In De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha zien wij Don Quichot, een welvarende Spanjaard met Arabisch bloed, die zich van een leven vol sleur wil ontdoen. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Hij is op zoek naar grootse en meeslepende avonturen, maar wordt daarin niet begrepen door de wereld om hem heen. Hij dagdroomt over lang vervlogen tijden, waarbij de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar worden. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal. De vroeg 17de-eeuwse roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes staat bekend als het beste literaire werk aller tijden. De roman is nog altijd verbluffend modern en de boodschap die het uitdraagt heeft na meer dan 400 jaar nog niets van zijn bekoring verloren: geef je leven zin - jaag je dromen na.

Kaarten

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha door OPERA2DAY en New European Ensemble is zondag 15 januari 2023 om 15.00 uur te zien in Theater aan de Schie. Toegang is € 31,50 per persoon. Reserveren kan via de website van Theater aan de Schie; theateraandeschie.nl.

Afbeelding
Digitaal contact voor patiënten Franciscus makkelijker Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
In memoriam: Ruud Pillard, aimabele cultuurbaas Algemeen 26 jan, 08:53
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:49
Afbeelding
Na verbouwing Meer Optiek: collectie doet eer aan de winkel – en andersom Algemeen 25 jan, 15:15
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:02
Afbeelding
Nieuwe vogelkijkwand aan Poldervaart Algemeen 25 jan, 14:23
Afbeelding
Schiedam heeft een eigen Gouden Boekje Algemeen 25 jan, 13:39
Afbeelding
Bekende kinderboekenschrijvers bezoeken Schiedamse scholen Algemeen 25 jan, 12:34
Afbeelding
Gondelvaart Schiedam: Nieuwe expositie met lezing Algemeen 25 jan, 12:14
Afbeelding
Geen betaald parkeren in Schiedam-West Algemeen 25 jan, 11:28
Afbeelding
Laat u informeren over Rotterdam The Hague Airport Algemeen 25 jan, 10:09
Afbeelding
In Memoriam: Piet van der Ploeg kwam op voor de Groenoorders Algemeen 25 jan, 08:53
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Gezond eten kan goedkoper zijn Algemeen 24 jan, 15:51