Voorlezen in de Korenbeurs.
Voorlezen in de Korenbeurs. (Foto: Jan van der Ploeg)

De Bibliotheek organiseert leuke activiteiten tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen

Als je vandaag een prentenboek in huis haalt, kun je vanavond al een heerlijk voorleesmoment beleven met je kleintje. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Maak er een dagelijks ritueel van; even tijd en aandacht voor elkaar. Maar... het is ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari organiseert de Bibliotheek Schiedam daarom allerlei leuke activiteiten rondom leesplezier.

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen kun je reizen naar alle hoeken van de wereld. Je kunt nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. En een voorleesmoment zorgt voor een band tussen jou en je (klein)kind.

Voorleesontbijt

De Bibliotheek Schiedam start de Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 februari met een Voorleesontbijt. Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En Césant serveert die ochtend een gratis ontbijt, zodat het een gezellig voorleesfeestje wordt!

En verder…

Tijdens de Nationale Voorleesdagen geven de dames van de Sprookjespiano twee voorstellingen over een clowntje dat zijn melodie kwijt is in de Korenbeurs. Danser en docent Erik van Duijvenbode begeleidt twee keer een les peuterdans voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders. De les is geïnspireerd op Kom we gaan een boek lezen van Susanne Strasser; één van de 10 prentenboeken van het jaar.

Op zaterdag 4 februari wordt er in de Korenbeurs voorgelezen voor de peuters van 15.00 uur tot 16.00 uur. En om 14.00 uur begint de workshop meertaligheid voor ouders en verzorgers. Tijdens deze informatiebijeenkomst geven professionals en ervaringsdeskundigen toegankelijke tips & tricks over meertalig opvoeden. De nadruk zal liggen op de meerwaarde van meertalig opvoeden en hoe de bibliotheek daarbij kan ondersteunen, met voorlezen als rode draad.

Alle activiteiten zijn gratis. Graag wel van tevoren een plekje reserveren via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekschiedam.nl.

Afbeelding
Na verbouwing Meer Optiek: collectie doet eer aan de winkel – en andersom Algemeen 25 jan, 15:15
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:02
Afbeelding
Nieuwe vogelkijkwand aan Poldervaart Algemeen 25 jan, 14:23
Afbeelding
Schiedam heeft een eigen Gouden Boekje Algemeen 25 jan, 13:39
Afbeelding
Bekende kinderboekenschrijvers bezoeken Schiedamse scholen Algemeen 25 jan, 12:34
Afbeelding
Gondelvaart Schiedam: Nieuwe expositie met lezing Algemeen 25 jan, 12:14
Afbeelding
Geen betaald parkeren in Schiedam-West Algemeen 25 jan, 11:28
Afbeelding
Laat u informeren over Rotterdam The Hague Airport Algemeen 25 jan, 10:09
Afbeelding
In Memoriam: Piet van der Ploeg kwam op voor de Groenoorders Algemeen 25 jan, 08:53
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Gezond eten kan goedkoper zijn Algemeen 24 jan, 15:51
Afbeelding
Boksschool om door ringetje te halen Sport 24 jan, 07:59
Afbeelding
De Bibliotheek organiseert leuke activiteiten tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 23 jan, 14:31
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 23 jan, 12:34