Geen betaald parkeren in Schiedam-West

Algemeen
Er is niet voldoende draagvlak om in Schiedam-West betaald parkeren in te voeren.
Er is niet voldoende draagvlak om in Schiedam-West betaald parkeren in te voeren. (Foto: stockphoto)

Veel bewoners en ondernemers uit Schiedam-West hebben door te stemmen laten weten of zij voor of tegen het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren zijn. Alle stemmen zijn inmiddels geteld. Uit de respons blijkt dat in Schiedam-West er onvoldoende draagvlak is voor betaald en vergunninghoudersparkeren. Dit zal daarom niet worden ingevoerd.

Schiedam-West is verdeeld in 5 deelgebieden. Per deelgebied moest minimaal 30 procent van de stemmen zijn uitgebracht voor een geldige stemming. Wethouder Frans Hamerslag is tevreden met de respons: “De respons lag in alle deelgebieden ruim boven de 30 procent. Het percentage uitgebrachte stemmen varieerde tussen 50 en bijna 69 procent. Dat betekent dat dit onderwerp leeft en dat de meeste mensen de moeite hebben genomen om te stemmen. We hebben dus in alle deelgebieden een geldige stemming.”

Meeste stemmen tegen

Om betaald en vergunninghoudersparkeren in te voeren, moest in een deelgebied meer dan 50 procent van de uitgebrachte stemmen vóór zijn. Dat is in geen van de deelgebieden het geval. In de deelgebieden 1 (Fabribuurt, Frankenland, Liduinabuurt, Schrijvers- en Schildersbuurt) en deelgebied 3 (Haverschmidtkwartier) is het percentage voorstanders het hoogst. In de andere deelgebieden is het draagvlak beduidend minder.

Wethouder Frans Hamerslag: “De gemeente Schiedam ziet het invoeren van betaald parkeren als een oplossing om de parkeerdruk te verlichten en de parkeeroverlast in de buurten te verminderen. De bewoners van Schiedam-West hebben hun mening echter duidelijk kenbaar gemaakt. We zullen die mening respecteren. We voeren dus geen betaald en vergunninghoudersparkeren in. Dat betekent helaas ook dat een wijkbrede aanpak van de parkeerproblematiek niet mogelijk is.”