Gondelvaart Schiedam: Nieuwe expositie met lezing

Algemeen
Archieffoto van een piratenschip dat in 2018 meedeed aan de Gondelvaart in Schiedam.
Archieffoto van een piratenschip dat in 2018 meedeed aan de Gondelvaart in Schiedam. (Foto: Paul Meuldijk)

Op zaterdag 28 januari gaat in het HVS-ontmoetingscentrum een tentoonstelling over de Gondelvaart van start. Voorafgaand aan de opening houdt Mari Dingenouts om 11.45 uur een lezing in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam aan de Lange Haven 74.

Inloop is mogelijk vanaf 11.30 uur. Vanaf 12.30 uur is er een gezamenlijk vertrek naar het informatiecentrum van de HVS voor de officiële opening van de tentoonstelling. Alle belangstellenden zijn welkom.

De Gondelvaart was tot voor een aantal jaren het hoogtepunt van de Brandersfeesten. Particulieren, bedrijven en verenigingen tuigden schepen schitterend op. Op zaterdagavond, na het invallen van de duisternis, voeren zij in konvooi de Schie en de Lange Haven af. Duizenden toeschouwers hebben in de loop der jaren het spektakel vanaf de kant gevolgd. De Gondelvaart kon niet meer doorgaan, toen bleek dat de kades langs de Lange Haven moesten worden hersteld.

Terugblik

Mari Dingenouts haalt op 28 januari samen met belangstellenden herinneringen op aan de Gondelvaart. Hij was de eerste voorzitter van de organisatie van de Gondelvaart. De lezing gaat over het ontstaan van de Gondelvaart  en de samenwerking met de watersportverenigingen in samenhang met de Brandersfeesten.

Algemene Ledenvergadering

Op woensdagavond 15 maart nodigt het bestuur zijn leden uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze wordt gehouden in de Grote Kerk aan de Lange Kerkstraat. Meer gegevens volgen nog maar zet het alvast reserveren in uw agenda. De stukken voor de vergadering zijn binnenkort af te halen in het HVS-ontmoetingscentrum aan de Hoogstraat 74a.